Jakie jest spalanie takiego Audi TT ???
Jakie jest spalanie takiego Audi TT ???
Katalogowo:
miasto ; trasa ; cykl mieszany
180KM: 11,1 ; 6,3 ; 8,1
180KM quattro: 13,0 ; 7,5 ; 9,4
225KM quattro: 13,3 ; 7,1 ; 9,4
Roadster w s?abszej wersji zu?ywa o 0,1 wi?cej ni? coupe.
ponizej 12L jeszcze nie udalo mi sie zejsc i chyba nigdy juz nie uda... srednia teraz to jakies 13-14L z tym ze u mnie jest aktualnie 240 PS.
hmm... 180 KM quattro zuzywa wiecej paliwa niz 225 KM quattro w mieszanym ? Swoja droga czy te liczby producenci podaja z testow czy obliczen teoretycznych ? Slyszalem opinie ze to z samej matematyki pochodzi i tak naprawde moze sie sporo roznic ?
Ja mam 180 FWD i na trasie jadac powoli...srednio.... jestem w stanie zejsc do okolo 8 litrow. W miescie z klima srednio spala mi 11litrow... 11,5 12.5.. to jak juz sobie wciskam najwiecej ile mi pokazal komputer to 14,5 przy wariowaniu po miescie.. i sprzeglo troche slizgalo.. Wierze we wskazania komputera-kiedys sprawdzalem i pokrywaja sie z prawdziwym spalaniem Takze tragedii nie ma
Masz cos do powiedzenia? na pewno? przemysl to jeszcze raz... a potem napisz!
---------------------------
Nie masz nic do powiedzenia, ale jednak piszesz? KLIKNIJ--> http://twozywo.art.pl/wyraz/spierdalaj.htm
dobrze chociaż że TT ma odcięcie paliwa przy override gdy puszczamy pedał gazu a auto pcha silnik, to zawsze troche zaoszczędzimy
Audi TT Quattro 225 KM (navy black). Chcesz aby twoje Audi TT zostało Audi TT? - kupuj oryginalne czę?ci.
a teraz was zaskocze: udalo mi sie 2 razy uzyskac spalanie na trasie... 6,8 litra przy quattro jechalem ciagle 90 - 100 kmh rownomiernie, hamujac silnikiem. Wynik ten uzyskalem na trasie Lublin - Ryki (60 km). Jak sie chce to mozna Moj styl jazdy po miescie jest taki dosc mieszany, lubie korzystac z przywilejow jakie daje TT pamietajac przy tym o regulach, dzieki ktorym samochod mniej spala.
martinflash, czasami (ale bardzo rzadko) bardziej oplaca sie do swiatel dojechac na luzie niz na biegu (silnik na tyle wychamuje auto, ze bedziesz musial dodac gazu). Na ogol jednak dojezdzam na biegu. pzdr
Ja jeżdze glownie po miescie i zazwyczaj wychodzi mi okolo 13,5 do 14 litrów na setke. Moje TT to fabrycznie wersja 225 quattro, obecnie z programem na 250 KM (ale przed zrobieniem programu tez mialem podobne spalanie). Styl jazdy - raczej spokojny, okazjonalnie tylko trzeba komus skopac tyleczek
Pozdrawiam!
Pajak
W koncu ja sie wypowiem. Tak sie balem spalania, a w koncu przy 225 quattro, jezdzac otwock - wawa do pracy plus pokazywanie znajomym co kupilem pale 10 l. Jestem w szoku
wiec ja wam powiem koledzy,
zgodzelec -monachium.. 550km, 4 godz jazdy... (odsylam domatematyki ze srednia predkoscia),
auto pozostalo mi w baku jakies 6 litrow.. wiec.. wyszlo jakies 10-max 11 L/100.
Co do trybu mieszanego... 7.5 L/100 i nigdy nie mialam wiecej niz 8.2 mieszanego...
Wciskam tam gdzie mozna... odpuszczam gdzie sie da... nie wiem jak wy to robicie.... hmmm
=========
Vorspung durch Technik
Moją TT jeżdże dopiero od miesiąca i spala 15,5-16,5 po miescie wiec myśle że jeszcze musimy sie lepiej "zgrać" bo zauważyłem że przy nowych samochodach zawsze spalanie spada po pierwszym okresie. Ale genralnie ja mam taka przypadłość że pod moją nogą samochody zawiesze jakoś wiecej palą Nawet jeżeli jest to Corolla 1,4
Prawdziwej trasy jeszcze nie robiłem tylko krótkie odcinki i wydaje się że spalanie spada do około 10 l/100km.
Moja TT to DSG co też raczej nie wplywa na ekonomike jazdy (3,2 V6 250 KM).
Uzupelnienie Po 4 miesiacach:
Teraz jak sie zgralismy to srednie spalanie mam na poziomie 13,5-14,5. W lecie pewnie mozna sie spodziewac nieco mniej bo moj silnik strasznie wolno sie nagrzewa...
moje TT ogólnie mieści się w normie, czyli jakieś 12,5l po mieście, chociaż moja noga do lekkich nie należy, ale raz w jeden dzień postanowiłem trochę zaszaleć i lekko mnie zaskoczyło - 19,5l/100km
No i ja lubie sobie podeptac, jakies 15 do 17 stu max ale to rura w miescie i na ostro po rondach i za to lubie ten kraj, bo przynajmnie ciagle mozna korzystac z walorow autka jakie nam daje mozliwosci na rondach uwielbiam to
Pozdrawiam
u mnie zawsze jest 15 do 17 ale lubie sobie podeptać i jazda głównie po mieście.
Pozdro
hmm u mni przy jednes ośce około 11 po mieście. Marki-Wawa(centrum)-Marki godziny szczytu
Czarne jest piękne