Haha dobry pojazd, zapomniałeś o postojowych LED
Haha dobry pojazd, zapomniałeś o postojowych LED
pojazd , nie pojazd ale niestety przykre jest to ,że na tym forum nikogo już nie interesują modyfikacje TT a największą euforię wzbudzają właśnie takie pierdoły o których pisałem wcześniej. Nawet najstarsi wyjadacze zaniżyli poziom i komentują jedynie tematy w których robiona jest jedynie kosmetyka...
Z utęsknieniem wspominam czasy gdy jak ktoś coś modził to były dyskusje co jak zrobić , kiedy konfrontacja itp wiele osób które znam zaprzestało opisywania szczegółowo swoich grubszych modyfikacji bo teraz jakby to nikogo nie interesowało a prowadzić monolog jest bez sensu. Dlatego niestety ja pewnie też nie bedę się wywodził nad pracami bo w końcu robię auto dla siebie a prowadzenie monologu też mnie nie kręci.
Także hasło rzucone i oby do wiosny działało Panowie i Panie
Ja w sprawach modyfikacji się nie wypowiadam bo nie mam pojęcia, ale Twój temat zawsze mnie wciąga i jak zaglądam na forum często na nim błądzę :P
Pawelku ale pamietaj nie kazdy ma kase na mody sam wiesz
jakie sa czasy.
okazało się ,że fotki żelastwa nie widać ale już poprawiłem i na poprzedniej stronie ukazała się fotka :P
Wczoraj forum podobno coś marnie działało ale Marcin wcześniej też miał problemy z wrzucaniem fotek
No fakt, jak nie masz kasy to się nie wypowiadaj Matimati proszę Cię, problem Paweł jest w tym iż mocno wybiegłeś po za poziom techniczny tego forum, więc nie dziw się że nie bardzo ktoś się chce wypowiadać w temacie, bo i o czym miał by gadać, no chyba że o kolorze kompresora.
Ps. nie lepszy by był czarny?
Znowu TT znowu Cabriolet
Dał bym mat, z brokatem
Znowu TT znowu Cabriolet
Co tu dużo Paweł pisać...ja jestem pod przeogromnym wrażeniem odnośnie modów w Twoim aucie...na zlocie przyglądałem się dluższy czas upchnietym tarczom z punktu widzenia takiego lajka jak np. Ja dużo spraw nie jest zrozumiałych, więc czasem trudno mi wgl jakieś pytanie zadać...czy jakkolwiek skomentować. Myśle, ze gdyby stali bywalcy opisywali mody wyjaśniali bierzące kwestie to i poziom takich laików jak ja by wzrastał. Człowiek uczy się całe życie co wiązałoby sie z konkretniejszymi pytabiami na dany temat
Paweł ma rację. Ja może nie piszę jakoś dużo na forum, ale czytam prawie wszystko odkąd tu jestem. Rzeczywiście tendencja zainteresowania spada na rzeczy mało techniczne. Jak widzę tematy o myciu felg czy odkurzaniu to nawet nie wchodzę. Ja Paweł doskonale Cię rozumiem, to tak jak ja próbuje powiedzieć znajomym o tym jak wkladaliśmy silnik z Saaba do Forda capri i skrzynie z opla, a oni się pytają jaki kolor auta... Z jednej strony odechciewa się gadać, z drugiej strony brakuje osób z którymi można by podyskutować i wymienić się doświadczeniem w temacie.
PS. zdjęcia dalej nie widać
Znowu TT znowu Cabriolet
Dzięki rozumiem ze kompresor będziesz na maxa obcinać z czego się da i będziesz samo tworzył dolotowy itp ?
kompresor jak poprzedni będzie dmuchać w turbo. Zanim trafi do wlotu turbiny powietrze przeleci przez IC który jest nad IC od turba :P
Także dolot i wylot zostanie nieznacznie przerobiony względem tego co było do tej pory. "Jedynie" trzeba go tam zamocować czyli zrobić relokacje kilku rzeczy i wtedy jest szansa ,że się zmieści.
Te 6 dolotów zostanie odciętych oczywiście ale w przemyślany sposób bo muszę tam zrobić uszy mocujące i wszystko przemyśleć dlatego zanim wykonam pierwsze cięcia to wszystko będzie musiało być już bardzo dokładnie zaplanowane bo chcę uniknąć spawania samego korpusu kompresora. Przykręcane doloty to już można ciąć i spawać do woli bo to nie grozi ryzykiem uszkodzenia kompresora :P
Jak chcesz sterować kompresorem? Bo rozumiem, że przy osiągnięciu pewnego poziomu boostu przez turbo, kompresor musi zostać wyłączony z obiegu żeby nie ograniczać potencjału turbo. Chyba że masz inny pomysł
Pisał że kompresor będzie na sprzęgle i będzie się wyłączał na górze