wrzucam foto downpipe audi tt 224km
Pokazalem jak zrobione DP w koncu temat jest w dziale
tuning.
Od tego jest dzial nasze auta. Wrzucenie tu samych zdjecia nic nie wnosi.
Jak już to z konkretnym opisem, co i jak, gdzie za ile i jak oceniasz. Ale najpierw poszukaj czy jest podobny temat i nie dubluj:
http://www.klubtt.pl/showthread.php?...light=Downpipe
zrobiłem porządek z tym. Matimati zachęcam abyś wreszcie zaczął pisać z sensem bo już nudne jest domyślanie się co autor miał na myśli i czytanie tematów które są powielane i nic nie wnoszą na te forum.
Masz rację ale mimo to zgadzam się z zastrzeżeniami kolegów.
Samo wrzucenie fotki nie wiele tu wnosi bo przez te lata widzieliśmy tego mnóstwo
Gdybyś do fotki dodał komentarz w stylu '' co o tym myślicie , opinie , uwagi , sugestie mile widziane '' to dyskusja pewnie potoczyła by się zupełnie inaczej .
To tyle formalności .
Jeśli chodzi o tą Down Pipe to szkoda że się tak zwęża, aby optymalnie wykorzystać potencjał jaki daje ta modyfikacja to 3 cale powinny być ''pociągnięte'' aż za kata w miejsce gdzie jest łączenie z seryjnym wydechem.
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Witam klubowicze, nie zakładam nowego tematu , mam pytanko co do umieszczenia pierwszej sondy. Po wykonaniu DP 2.5 cala, oraz zamocowaniu go z obudową kata , oczywiście pustego przyszedł czas na wspawaniu dotoczonej końcówki z gwintem pod sondę, wspawałem ją w obudowę kata , lecz czuję że silnik dostaję zbyt mała dawkę paliwa ..... Teraz proszę o poradę specjalistów czy tak tylko mi się wydaje czy sonda ma być umieszczona zaraz za wyjściem z Turbo, pozdrawiam
seryjnie jest 15 cm za wyjściem z turbo, myślę że EGT jest istotny dla jej działania dlatego okolica kata to juz trochę za daleko