Moim zdaniem tuning nie udany od 4 tyś ciśnienie pada i na lambdzie ubogo. Powrót do serii logi 033+230 i sprawdzić jak wyjdzie.
Moim zdaniem tuning nie udany od 4 tyś ciśnienie pada i na lambdzie ubogo. Powrót do serii logi 033+230 i sprawdzić jak wyjdzie.
No i to co mówiłem od początku , przyczyna leży w sofcie, jedz do RENOMOWANEJ firmy tuningowej a nie do pseudo tuningowców. Program zmaszczony na maxa.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
Dzięki za odpowiedzi. W tej Irlandii to ciężko kogoś znaleźć. Będę szukać albo wybiorę się na wycieczkę do polski Pozdrowienia.
Możesz pokazać logi 031+033+230 ? szczerze mówiąc chciałbym zobaczyć jak zmienia się zadaną lambde po wymianie zaworu n80
Ostatnio edytowane przez gregor10 ; 21-10-2014 o 18:21
Spoko. Znajdę czas to podeślę. Znalazłem w necie info o dziwnych anomaliach związanych z tym zaworem i postanowiłem to sam sprawdzić. Jest on niedrogi i okazuje się że może to jest on. Widzę na tym forum Gregor10 że jesteś autorytetem w tym temacie. Nie chce podważać tego co piszesz. Po wymianie mój problem się nie pojawia.
Luzacko, ja tylko pytam bo troszkę przypadków przerobiłem, generalnie tak - problem zaworu n80 mógł współistnieć nie twierdzę że nie, ale nie wpłynął on jednak na zadaną lambde która jest niezbyt profesjonalnie ustawiona moim skromnym zdaniem - a to wpływa na spalanie i przede wszystkim na osiągi.
No i to powinno teraz latać Revo robi dobre softy. Tamtego nie mozna było nazwać dobrym
Podłączę się trochę do tematu bo jak wiadomo o nic nowego nie spytam bo wszystko już jest na forum
Dzięki uprzejmości Asiksona (dzięki Krystian!) zakupiłem down pipe 3''. Nie planowałem- ale że okazja - to jest
I teraz pytania:
1. Co z drugą sondą lambda w przypadku usunięcia katalizatora? Bo coś z nią trzeba zrobić a nie mogę się dokopać do tego info na forum.
2. Jeżeli usunę to zostawić chociaż pustą puszkę czy puszczać na przelot? (wiem wiem - było ale dawno - może ktoś ma nowsze doświadczenie?)
3. W przypadku zastosowania sportowego kata druga sonda lambda będzie podawać inne wartości niż przy oryginale - nie wpłynie to na pracę silnika?
4. Ogólnie rzecz biorąc to rozważam puszczenie całego wydechu w 3'' likwidując to wbudowane zwężenie (ten malutki tłumik środkowy też usuwam) bo przecież od końca zestawu DP to tłumika końcowego (już zmodyfikowany - wydajny) jest tylko kawałek rury. Gdzie taką kwasówkę można kupić? Szukać gotowej już dopasowanej rury 3'' czy znaleźć firmę która dognie taką rurę na wymiar?
Z założenia pomijam firmy tuningowe bo raz że filozofii w montażu nie ma a dwa że życzą sobie górę kasy za odkręcenie 4 śrub i dwa spawy...
Witaj. Z tego co zrozumiałem to sam chcesz zrobić DP? DP jest od turbo do łącznika z rurą od tłumika końcowego. W oryginale są dwa katalizatory. Jeden zaraz za turbo.
Ja DP kupiłem gotowy 3" ze sportowym katalizatorem 200 cell. Nie mam problemu z drugą sondą. Możliwe że jak będzie słaby soft to może zaistnieć. U mnie jest ok.
Widzę że zainteresowanie tematem ogromne Wiem że w przypadku kata sportowego problemu z lambdą nie będzie ale chciałem się dowiedzieć co będzie gdy go nie będzie i jakie są na to rozwiązania w naszym modelu (i czy różnią się od innych). Chce wiedzieć jak to działa a nie tylko zamontować i jeździć ale widzę że nikt nie jest w stanie mi pomóc.
Mówiłem że było na forum tylko nie mogę znaleźć... Dla kolejnych szukających:
http://www.klubtt.pl/showthread.php?...l=1#post220968
Ostatnio edytowane przez squirrelkuss ; 09-08-2015 o 01:02