Od wczoraj jezdze z 2 kompletami dokumentow ...
Od wczoraj jezdze z 2 kompletami dokumentow ...
Za wiele Ci to nie da bo przy "recydywie" kara jest już o wiele bardziej dotkliwa. Po drugie co za różnica czy latasz na nieważnym duplikacie czy bez uprawnień. Rzecz kolejna zabiorą na 3 m-ce latasz na "drugim komplecie" i dzwon (nie życzę oczywiście) nic nie działa zaczynając od OC.
Przepis mi się nie podoba jak większość z nas tylko co z tego. Mnie bardziej martwi problem jazdy motocyklem gdzie pierwsze 100-sto to jakieś 4-5 sekund. Autem po mieście raczej nigdy mi się aż tak nie spieszy.
Ps. Chyba, że kolega Hubi ma komplet zza oceanu to w dużej mierze rozwiązuje problem
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
Jesssst przez 6 mies od przylotu....natomiast policja nie może Cię zapytać kiedy się przyjechało....
Piszę się "na wolę"
Międzynarodowe wyrabiasz w kraju gdzie dane prawko było wydane, ale to nie ma sensu, bo dadza ci np na 6 mies, a US jest wazne 6 mies (albo dluzej nie pamietam) od przylotu - czyli okres w jakim obywatel US moze bez pozwolenia/wizy przebywać w PL - teoretycznie...
http://polish.poland.usembassy.gov/p...l/driving.html no to chyba coś się pozmieniało, bo z informacji ze strony ambasady wynika jasno, że hamburgeny w Polsce mogą używać prawka US co najwyżej do otwierania piwa . Albo IDP albo nasze - inne tylko jako czopek
A to jak się ma do powyższego?:
http://polish.poland.usembassy.gov/p...l/driving.html
Widziałem też przygodę ,,gościa zza wielkiej wody", który to miał właśnie tylko prawo jazdy swojego kraju i ludzie szeryfa w PL zabronili mu dalszej jazdy.
AUDI nie przestaje się kochać.
Dlatego napisałem teoretycznie, a w praktyce to jest tak ze polcja albo puszcza albo daje mandat gotówkowy bez punktow...
W takim przypadku chyba najlepsze wyjście to lejce z UE to nie jest dziś jakiś szczególny problem jak ktoś bardzo chce
Rzekomo Ukraina to jakieś rozwiązanie.
Znajomy jeździ na niemieckim, załatwił meldunek u ssmanów i wyrobił prawko. W Polsce miał spore kłopoty ba ma czym przycisnąć - a czasy że wszyscy brali skończyły się i dla niego. Teraz biorą bo muszą, płaci mandat jeździe dalej.
Proszę o dokładne info ... mieszkam w de już długo prawko robiłem (a nie zmieniłem ) tez tu ... ((w PL jestem raczej wymeldowany ))wiec gdyby teoretycznie nie widząc jakiegoś znaku jade za szybko co mnie czeka ??? ... oczywiście jeżdżę bardzo przepisowo - po PL !!!
PS
takie moje... wielokrotnie bylem prowokowany w Pl szczególnie na wioskach czy miedzy miejskich ( sygnałem świetlnym/dźwiękowym/gestykulacja ) tam gdzie nie wolno - zawsze odpuszczałem !!! myśląc jak bardzo szkoda mi tych za mną ze na np. 70 -ce nie jadę 100-ka i jakim to “szeryfem /Cebulakiem jestem a potem mina mijającego mnie nie ważne ile słabszego pojazdu ze obleciał na niemieckich blachach TT bezcenna a zarazem smutna ... gdzie wolno tam wolno i nie jestem ŚWIĘTYM bo tez inwestuje w autko ale wiem gdzie to mogę wykorzystywać przy prawie zerowym ryzyku !!!
PS2
W De gdzie mieszkam na stale żeby nie było parę razy płaciłem za nie dostosowanie sie do znaków ale to naprawdę pech !! bo albo się zagadałem / szukałem innej nuty w radiu / po prostu przeoczyłem go ! . ((nigdy świadomie dobrowolnie )) tym bardziej ze np. w Berlinie właśnie kiedy jest po 22-ej większość ulic ((kiedy można by depnąć )) ma ograniczenia do rana z 50 na 30sci... oraz te bez błyskowe radary nie wiadomo gdzie i kiedy montowane !
Pozdrawiam serdecznie -
Ostatnio edytowane przez Jambolek ; 21-05-2015 o 19:57
I TT