Barany to nie wszystko.
Można stosować wiele więcej modyfikacji i wyciągnąć bez turbo jeszcze więcej mocy.
Barany to nie wszystko.
Można stosować wiele więcej modyfikacji i wyciągnąć bez turbo jeszcze więcej mocy.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
Tak Ciebie pytam
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Oczywiście że tak, można zbudować na tej bazie całkiem nowy motor wyczynowy i zrobić spore moce wykorzystując, np wysokie obroty, ale tego tutaj nikt raczej nie ma zamiaru robić, chodzi o proste mody dające zauważalne efekty.
Znowu TT znowu Cabriolet
Jutro na garaż wjeżdża dawca - A3 jak znajdę oznaczenie to napiszę, swoją drogą gdzie szukać ??
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Możesz rozwinąć ? Czytałem jeszcze o kole pasowym NeuSpeed do Audi TT, w innym silniku N/A robiłem ceramizację głowicy, cylindrów i odciążanie koła zamachowego. Mechanicznie silnika nie chcę ruszać.
Tylko mechaniczne modyfikacje mogą dać dobre przyrosty, koło pasowe NIC nie da w kwestii mocy.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
Co jak co ale testy koła pasowego fluidampr na hamowniach dały przyrosty rzędu dosłownie paru km ale to w przypadku wysokiego kręcenia. Lecz zakłada się to dla bezpieczeństwa silnika a nie tych paru cherlawych kucyków :P
Ogólnie w moim odczuciu duże modyfikacje mijają się z celem bo i tak będzie niedosyt a wrzucając turbo i tak trzeba na nowo ten silnik złozyć :P
Na mocne dłubanie w N/A po prostu szkoda kasy :P
Mnie tak generalnie zastanawiało to, skąd się wzięła różnica 15KM w bliźniaczych jednostkach i (BHE i BKK) czy da się tą różnicę zniwelować samym programem (czyli BKK na 250KM)
Pzdr
Skontaktuj się z nimi:
http://www.best-performance.pl/chipt...t_nadwozie2=67
Wow, ładnie te koniki w 3.2 kosztują, oj ładnie. No, ale cena którą wskazał nam Hubi_pl, chyba tylko potwierdza, że nie tania to rzecz, tylko chipować 3.2 bez zmian mechanicznych
Ja im zadalrm pytanie czy podnosza do 268 czy o 18, no jak Ci wychamuje np 255 , to czy placisz za 13km czy bedziesz mial 273....nie odpowiedzieli.
Więc kot w worku?
Na to wyglada
Pytanie trafne w ch...j Moim zdaniem przyrost dooopy nie urywa podobnie jak cena - tyle co wszędzie za ogarnięty chip. W 3.2 do cywilnej jazdy mocy nie brakuje, dźwięk rekompensuje ewentualne bóle użytkownika. Dziś gdybym myślał o tuningu TT kupiłbym coś na turbinie. Choć dla jasności wolę wolnossaka
Nie jestem zupą pomidową żeby mnie wszyscy lubili
U nich mozna tez zmienic dolot i wydech ale mocy nie przybywa....
Chiba niiii