Pewnie jakiś dokładany
Pewnie jakiś dokładany
Wrócę z pracy to jeszcze raz zrobię test z przyciskiem. Z klamka jeszcze nie próbowałem i z WD 40 tez jeszcze nie . PS od strony kierowcy często bywa że przy wysiadaniu z auta musiałem 2 razy za klamkę ciągnąć. Dziwi mnie ze od strony pasażera normalnie się kręci w lewo w prawo nawet słychać ze coś tam w zamku chodzi a nie otwiera. Jasiel a ty otwierales go z kluczyka ??
Spróbuj w prawo przekręcać z większą siła, ale jeśli kręci się w lewo to WD40 lub inny penetrator Ci pomoże.
Paaaaanowie, wstyd. Tyle lat posiadacze TTek i nie wiedzą że jak auto jest zamknięte kluczykiem to choćby wyrywać od środka klamki i klikać wszelkie przyciski to i tak nie otworzysz auta od środka!!!!
Przetestowane wiele razy, również na własnej skórze, cierpiąc po "spożyciu" w Octavii I (która jest bliźniacza do TT) i nie mogąc otworzyć żadnych drzwi i okien (4 elektryczne)....pozostało co najwyżej przełknąć...
Podziwiam upór, ale jak nie zamkiem to nie mam innego pojęcia jak otworzyć TT.
Te Terrere Terrere terererererere …
Zepsulem wkładkę od strony pasażera :/ obraca się już w koło :/ za dużo jednak siły i grot pęk :/ da się to później naprawić żeby ten sam klucz pasował ??
Ostatnio edytowane przez sztan20 ; 16-12-2014 o 19:18
A jeszcze zapytam o jedną rzecz- jak przytrzymasz dłużej przycisk otwierania auta to nie da się opuścić szyb? Normalnie się da, ale pewnie przy rozkodowanym kluczyku może być z tym gorzej. Ja nigdy nie otwierałem auta grotem klucza i szczerze mówiąc nigdy nie sprawdzałem czy działają zamki.
Udało się urwany grot wsadziłem od strony pasażera chwycilem kombinerkami za kikut który wystawił i tez nie dałem rady obrócić. Więc wziąłem młotka taki który ma opcje wyrywania gwoździ i w te miejsce zamiast gwoździa wsadzilem końcówkę grota i z naprawdę duża siła lewo prawo lewo prawo i w końcu drgnelo. Oczywiście tona WD 40 poszła. Za kodowalem klucz i jest git została naprawa zamka z lewej strony. Jakieś pomysły ?? Co mogło się urwać ze obraca się w koło ??
I szyby nie trzeba było się pozbywać
prawdopodobnie do wymiany masz łopatke lub koszyczek groszowa sprawa
tak to mniej więcej wygląda
http://auto-truck3.pl/product.php?id_product=1516
sa dwa rodzaje łopatek długa i krótka najlepiej jak wyjmiesz i zobaczysz jaką kupić
najtaniej chyba wychodzi od skody
zrobiłem test, tak jak by komus miała miejsce podobna sytuacja. wsiadłem i zamknąłem samochod, i tak jak mówił jerry od srodka nie ma opcji zeby otworzyć czy klamka, czy przyciskami,
rys00 dzieki za podpowiedz
hej
dziekuje za pomoc - jak zwykle jestescie niezawodni , dlatego chyba jeszcze mam swoja "niunke" juz ponad 3 lata....hiiii....malo z nia problemow a jak sa to zawsze mozna liczyc na pomoc uzytkownikow !!!!super!!!!
kolejny problem rozwiazany - kodowanie kluczyka - sam sie rozkodowal choc nigdy nie spadl mi na podloge itp...
ale prosze o pomoc zwiazana z kluczykiem , a mianowicie chcialbym wymienic przyciski na pilocie , kupilem juz nowe bo w moim w oplakanym stanie , tylko nie mam pojecia jak ugryzc ten problem???
z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc
pozdrawiam
Podczepię się do wątku, mam tylko jeden kluczyk i jest rozkodowany, podpiąłem VAGa ale tam tylko instrukcja jak zrobić kodowanie dla mojego rocznika, no niestety drugiego kluczyka nie mam. I takie pytanie, czy aby tego dokonać zmuszony jestem zakupić dodatkowy kluczyk z kodowaniem, czy wystarczy bez kodowania(życzą sobie 60zł więcej), za kluczyk z Częstochowie bez kodowania 250zł chcą, czy to dobra cena? czy może ktoś z forum umie pomóc, by finalnie dorobić kluczyk i w chociaż z jednego otwierać auto zdalnie, bo fajna sprawa mieć otwieranie klapy z kluczyka, a wolałbym by ktoś zaufany mi to wykonał no i wolę kasę zostawić dla kogoś z forum.
Chcesz dwa kluczyki to kup ory używkę o takim samym numerze i dorób tylko grot. Możesz dostać za 50 zeta i dorobienie grotu ok 80zł.
Proste są dla szybkich aut a zakręty dla szybkich kierowców
https://www.facebook.com/SzefKuchniPodOrlem?ref=hl
...normalnie ratujesz mi życie
Taki będzie dobry? oznaczenia te same, a co z immo?
http://allegro.pl/audi-kluczyk-pilot...597300492.html
Ostatnio edytowane przez szczygiel ; 10-08-2015 o 15:14