Witam. Jestem nowy na forum i poszukuję od jakiegoś czasu audi TT. Zainteresowałem się dosyć poważnie tym egzemplarzem:
http://olx.pl/oferta/audi-tt-225km-q...tml#cec9fb9cf7 Jestem już po pierwszej rozmowie z sprzedającym. Pierwsze wrażenie bardzo dobre młody sympatyczny człowiek opowiadał 15 minut o samochodzie i o to fakty które chce wam przekazać do weryfikacji, a mianowicie samochód używamy naprzemiennie z kobietą, która głównie dojeżdżała na studia trasa Warszawa - Bydgoszcz. Obecnie TT stoi w garażu u rodziny w Turoniu z powodu powiększenia się rodziny i braku miejsca na dwa auta w garażu. Audi miało 3 właścicieli w pl zanim zostało sprowadzone z USA, przynajmniej o tylu wie sprzedający ponieważ kupował auto od znajomego i jak powiedział "nie sądzę, żeby chciał mnie oszukać". Audi miało przygodę teraz nie pamiętam czy prawym czy lewym tylnym nadkolem uderzyło w słup podczas parkowania i zostało to naprawione kilka lat temu, szpachlówki niby nie ma wiele i naprawa jest praktycznie nie widoczna, nic nie pęka itd. Kolejne grzechy audi to nie działające wskaźniki paliwa i temp. i wypalone pixele na fisie. Lampy są ori USA nie przerabiane włożone są tylko zielone żarówki diodowe w miejsce kierunków tak aby przez czerwone szkło dawały pomarańcz, przynajmniej tak mi tłumaczył. Zimą praktycznie auto stało w garażu z tego powodu opony zimowe są jak nowe. Oprócz tego co jest w ogłoszeniu sprzedający wspomniał o kilku innych naprawach w zawieszeniu jakieś "krzyżaki" czy przeguby i coś jeszcze.. Ogólnie z rozmowy wynikało, ze dbał o auto i uczciwie mówił co jest do zrobienia. Na wszystkie niuanse powiedział, że opuści cenę czy na wymianę licznika czy też przerobienie lamp na europejskie. OC i przegląd jeszcze pół roku ważne. Wspomniał, że uszczelka pod głowicą się minimalnie poci i był z tym u mechanika, by to zrobić a mechanior na to, że lepiej nie ruszać tego bo to jest minimalne pocenie się i po wymianie, może być jeszcze gorzej niż jest obecnie, Mocno się zastanawiam nad tym egzemplarzem bo to quarto 225 i nie mam aż tak daleko bo około 250 km w jedną stronę a reszta ogłoszeń to radom albo handlarze i nikt nie był tak szczery. Dorzucam kilka zdjęć:
http://www12.zippyshare.com/v/19162427/file.html samego mnie niepokoi spasowanie tylnych lamp i zderzaka, nie wiem czy to kwestia spasowania samych lamp po wymianie żarówek. Jeszcze przypomniało mi się, że jedna z przednich lamp była wymieniana, tak samo jedna żarówka Xenon też czego wynikiem jest nierówne świecenie obu lamp. Proszę o oponie i pomoc bo sam nie wiem czy szukać dalej. Pozdrawiam.