Tez o tym pomyslalem ale jak napisal wiatrak to mysle ze widzial jak fizycznie sie obraca...
Tez o tym pomyslalem ale jak napisal wiatrak to mysle ze widzial jak fizycznie sie obraca...
Niestety Radomskie komisy nie cieszą się dobrą renomą, czekamy na fotki, oczywiście zrobione przez Ciebie.
Znowu TT znowu Cabriolet
dziękuję za odpowiedzi i zainteresowanie, jak wrócę z weekendu dodam zdjęcia Tetki muszę ją odpowiednio przygotować do sesji
nagram kilka filmików dla zrozumienia problemu wiatraka, również wstawię kilka zdjęć prawdopodobnych mankamentów
p.s.
Kupiłem oleje:
LIQUI MOLY OIL ADDITIV MoS2
LIQUI MOLY Hochl. Getriebeoil GL4+ 75W-90
LIQUI MOLY GETRIEBEÖL ADDITIV
VALVOLINE VR1 Racing 10W-60
Świece:
NGK PFR6Q
Nowy Filtr paliwa
Filtr Oleju:
Mann W719/30
dolałem płynu G12 (kontrolka czujnika chłodnicy już się nie pokazuje)
Wymienie jeszcze filtr powietrza...
i pojadę podpiąć pod kompa do najlepszego speca w Białymstoku od Chip Tuningu... Bede wiedział co i jak, ale to dopiero po weekendzie bo własnie wyjeżdżam!
Super serwis - pakiet startowy!
Kolega ci napisał jaki olej stosuje się do 1.8T dla czego kupiłeś 10w60?
Znowu TT znowu Cabriolet
Ostatnio edytowane przez ElBuero ; 08-09-2014 o 09:04
uaaaa gryzie mnie
p.s. nie jest słaba kondycja tylko dobrze jest mieć lepszą kompresje czytaj ze zrozumieniem
================================================== ======================
1. załączam zdjęcia z pytaniem czy to powinno być odkryte i widoczne koło zębate (nie wiem co to jest)
2. poszukuję również brakujących zaślepek / śrubek oznaczonych czerwonymi strzałkami na zdjęciu / jeżeli ma ktoś na zbyciu z chęcią takie części odkupię
Ostatnio edytowane przez ElBuero ; 08-09-2014 o 15:15
te 4 spinki na przód kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym za grosze. Nie rozumiem lewej górnej strzałki
Lewa górka to zaślepka na mcpersonach.
No jak olejem kompresję można podnieść to świat jest piękny, powinieneś wlać 5w40 ew. 5w50, 10w60 lał bym przed wjazdem na tor, a nie w codziennym użytkowaniu, gdzie mamy zimne starty, silnik ma być zdrowy albo wyremontowany, olejem go nie zbawisz, jak ma paść to padnie, zresztą twoje auto twój problem.
Znowu TT znowu Cabriolet
A mierzyłeś kompresję że zdecydowałeś się na taki olej, tym bardziej że lato i ciepłe dni się kończą?
Te Terrere Terrere terererererere …
Żadnej z zalet 10W60 nie wykorzystasz w normalnym użytkowaniu. Gdzie Ty go rozgrzejesz?