Ta felga z tą oponą pasuje idealnie do TT pod warunkiem że dobrze dobierze się ET w innym przypadku klops, efekty dźwiękowe gwarantowane.
Ta felga z tą oponą pasuje idealnie do TT pod warunkiem że dobrze dobierze się ET w innym przypadku klops, efekty dźwiękowe gwarantowane.
Znowu TT znowu Cabriolet
Ja też takie mam i nic nie obciera dla tego napisałem o ET, proste, opony ma prawidłowe, 255/35/19
Znowu TT znowu Cabriolet
Cezary, nie strasz! Ja wczoraj zamówiłem felgi 19-tki, ale chyba z godzinę upewniałem się co do ET, szerokości itp., żeby wszystko było jak w oryginale. Ostatecznie czekam na dostawę a'la RS (takie jak Ty Mari) 9x19 ET52 i w między czasie zastanawiam się jakie opony wybrać (w rozmiarze 255/35) - Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 VS Continental Sport Contact 5P VS Michelin Pilot Sport 3.
Dokładnie, opony mam prawidłowe, generalnie nie jest tak że obciera ciągle. Muszę na czymś konkretniej podskoczyć żeby było słychać, ale zdecydowanie coś jest nie tak. Mari jakie jest ET u Ciebie?
Zdecydowanie masz złe ET zwalaj te felgi puki nadkoli i opon nie pociąłeś jeszcze.
Znowu TT znowu Cabriolet
Poprzedni właściciel wspominał, że mu ocierały koła ale z uwagi na nieprawidłową wysokość profilu (45). Ciekawe bo nawet nie zastanawiałem się przy zakupie czy mogę nie pasować :/
ET powinno byc 52. Opony 255/35. Audi robi te felgi do wiekszosci swoich modeli i wiekszosc z nich ma "swoje" numery. Tak dla TT ten wzor powinien miec numer 8J0 601 025 AG - 8J0 601 025 N (sa wybite dwa na feldze, bo koncowka oznacza kolor). Zdejmij felge i spisy sobie jej numer.
Stawiam jednak na wybite poduchy i lekko padniętą sprężynę.
Znowu TT znowu Cabriolet
Tak ET 52 i jest gitara. Musi być bo tak jest ori. U mnie jest obniżone i jest ok. A u Ciebie chyba są standard sprężyny, nie?
Sprawdziłem zdjęcia i jest tam ET52 czyli prawidłowe. Ciekawe tylko skąd nagle różnica po zmianach kół, przecież te zimowe co miał w takim układzie mają dokładnie tą samą średnicę a nie było tego problemu wcześniej. Tak jak wspominałem zawieszenie jest fabryczne, nic przy nim tam nie robiłem i może jest tak jak pisze Żuczek poduszka amortyzatora padła?
Może spawy puścily albo za duzo lasek Cezary wozisz z tyłu !
Myślałem że napiszesz że w MB to norma
Znowu TT znowu Cabriolet
MB sie ładnie poziomuje i nic nie ma prawa obcierac!
Albo te laski wożone z tyłu mają nieodpowiednią jak dla TT kategorię wagową