Hubi, nie zdradzaj proszę tu szczegółów :P
BTW za niedługo powstanie temat o mojej TT - wreszcie :P Będziesz mógł tam pisać dowoli
Hubi, nie zdradzaj proszę tu szczegółów :P
BTW za niedługo powstanie temat o mojej TT - wreszcie :P Będziesz mógł tam pisać dowoli
I am sorry.... zataiłem
Narobiłaś mi smaku opowieścią, więc do dzieła!
Obecnie autko ma dziwne objawy. Czasem przy przyspieszaniu (nawet gaz do dechy), ciśnienie doładowania jest ok - wskazówka na autogauge jest w okolicach 0,9 bara, ale autko wogóle nie przyspiesza - nie czuć tzw. kopa.
Podczas jednej jazdy raz potrafi być taka sytuacja, za chwilę autko już jedzie tak jak powinno.
Czy ten objaw może być odpowiedzialny za tą moją słabnącą przepływkę? Wymienić n75 i przepływomierz, czy raczej przyczyna może być gdzie indziej, skoro podczas tego słabego przyspieszania turbina dmucha dobrze?
Jeśli widzisz że doładowanie jest w porządku to N75 działa i zapewne ECU nie dobiera odpowiedniej ilości paliwa to aktualnej sytuacji . Ciekawe czy masz wtedy korektę wyprzedzenia zapłonu ( może złapiesz tą sytuację na logach ) .
Komp dawkuje paliwo min. na podstawie wskazań z przepływki i pierwszej sondy więc jak pada Ci przepływka to nie wykluczone że to dzięki temu jest taka sytuacja .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Ok, postaram się dorwać vaga i zobaczyć jak się zachowuje korekta paliwa. Nie mniej jednak, chyba zakup tego przepływomierza i n75 mnie i tak nie ominie, więc będę musiała wydać trochę $
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
A jeżeli to nie pomoże? Na co mam zwrócić uwagę? Np. przy patrzeniu na logi?
Tak z autopsji tylko napisze, że może z tym przepływomierzem się za bardzo nie spiesz, bo mój pokazywał wartości podobne jak u ciebie, z nadgorliwości kupiłem nówkę Boscha, i wartości były praktycznie takie same. Wiec może problem jednak leży gdzie indziej.
No właśnie, dlatego chcę wiedzieć, czego jeszcze można się spodziewać?
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Które kanały mam sprawdzić na vagu? Standardowo 115, 001, 002 i 020 oczywiście.
Ostatnio edytowane przez Wilczyca ; 17-03-2014 o 14:21
002+033, 020+118, 003+115
A teraz jeszcze jadąc podciśnienie zamiast 0,7 bara pokazuje 0,5 albo 0,4 nawet. Coś jest chyba jednak nie tak z n75. Wieczorem robię logi.
No tak, ale później stał już na 0.7 tak jak powinien i tak jak ma zawsze i od poczatku. Obstawiałabym wtedy ten przepływomierz i N75 jak wspominałeś wcześniej, ale spójrzcie na logi - dość to wszystko dziwne, bo wyglądają ok.
Dodatkowo wyskoczył błąd:
18010 - Power Supply B+ Terminal 30: Voltage too Low
Po skasowaniu błędu, już się nie pojawiał. Ale odpinany był niedawno aku, więc to pewnie od tego.
Logi z dzisiaj wyglądają następująco, autko śmigało dobrze i nie było znowu tych objawów co pisałam wcześniej:
Załącznik 5757
Załącznik 5758
Załącznik 5759
Załącznik 5760
Przepływomierz bynajmniej nie umiera, doładowanie ładne. To skąd w takim razie chwilowy spadek mocy, ewentualnie inne podciśnienie niż zwykle (podciśnienie na postoju nagle skoczyło do 0,4 gdy normalnie wskazówka stała na 0,7 poniżej zera). Wskaźnik ok, bo ładnie pokazuje zgodnie z tym co Vag.
Ostatnio edytowane przez Wilczyca ; 18-03-2014 o 00:38
Masz dość długie czasy wtrysku, sprawdziłbym jeszcze wydajność pompy paliwa.
swiece wymien jesli maja juz spory przebieg.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
Dzięki chłopaki. Postaram się sprawdzić kontrolnie każdy trop o jakim mówicie. Ale patrząc na logi, to nie brać się jeszcze za wymianę przepływomierza i n75? A moje świece mają niecałe 30 tys przebiegu. Więc to już prędzej.
swiece wymien tak jak wspominałem, n75 zostaw w spokoju
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.