Wszyscy tylko o napędzie, a zapominacie jeszcze o tak istotnej sprawie jak skrzynia, tu jest filmik z porównaniem dwóch takich samych aut z manualem i S-tronic
Wszyscy tylko o napędzie, a zapominacie jeszcze o tak istotnej sprawie jak skrzynia, tu jest filmik z porównaniem dwóch takich samych aut z manualem i S-tronic
Znowu TT znowu Cabriolet
... bo to był temat o napędzie...
Skrzynia jest elementem napędu jak by co.
Znowu TT znowu Cabriolet
wszystko się zgadza ale wątek jest i był o roli quattro... w pokonywaniu szybkich zakrętów... a wlaściwie był o tym żeby niektórzy głupot nie wypisywali... o tym jacy szybcy byli dzięki quattro w nocnym wyscigu po drogach publicznych... koniec.
a w nawiązaniu do Twojej uwagi to przecież za właściwości jezdne odpowiadają także np. jakość i stan opon, zawieszenia, rozkład mas itp itd... ale nie o to tu chodzi jak by co.
Zgadzam się w 100% odnośnie elementów napędu, to wszystko ma wpływ na jakość i bezpieczeństwo pokonywania zakrętów i własnie nie każdy o tym wie, więc taka uwaga tylko, no ale spoko wracamy do Quattro.
Znowu TT znowu Cabriolet
Może to są moje subiektywne wrażenia, ale osobiście uważam, że Q pozwala na więcej.
Zacytuję tu tekst Humidorka po przejeździe przez pewną krętą drogę, który brzmiał mniej więcej tak "wielokrotnie używałem hamulca w miejscach gdzie nie widziałem twoich świateł stopu"
Ostatnio edytowane przez kws ; 20-02-2014 o 00:22