zapomniałem napisać - są już INSERTy na sześciokąt
zapomniałem napisać - są już INSERTy na sześciokąt
Ja czekam na paczkę od Stelmiego i jak tylko założę insert napiszę jakie wrażenia z jazdy
Insert na sześciokąt da się wymienić bez wyciągania sterownika,jest bardzo ciasno, ale jest to do zrobienia. Dzisiaj wymieniałem
Witajcie,
Planuję właśnie wymienić insert w mojej TT, ale mam problem, bo ASO w Toruniu nie ogarnia tej metalowej uszczelki. Czy możecie mi rozszyfrować numer części do mojego egzemplarza po nr VIN:TRUZZZ8NX51009555 ?
Mam wersję z pierścieniem zegera, ale jak sprawdziłem numer części to wyszło że jest to oring o numerze 02D 525 345
Jaką część mam zamówić?
z góry dziękuję za pomoc
Metalowa uszcz jest tylko jedna. O jakim oringu piszesz?
są trzy pozycja pod numerem 45: orin, oring i uszczelka, więc sam nie wiem o co chodzi, obrazek poniżej:
Załącznik 7503
Nie wiem co to za oringi, jak wymienialem u siebie to tylko uszczelka metalowa byla tam i to wymienilem.
właśnie jestem na etapie akurat zmiany sterownika i poszukiwania tez tej uszczelki, z tego co się doczytałem na anglojęzycznym forum to metalowa uszczelka 02D 525 589 zastępuje dwa powyższe oringi z końcówką 345 które da się jeszcze kupić w aso po tygodniu oczekiwania i chcą za pierwszy 69zł o drugi nie pytałem bo jeszcze nie wiedziałem ze potrzebne oba przy tej opcji, a uszczelkę metalową 02D 525 589 1-2 dni i 12zł
Ok czyli zamiast metalowej mozna zamontowac oringi w tych kanalikach, ale to chyba nie wykonalne. Uszczelka czasem wypada przy przyjrecaniu a co dopiero oringi...
Polecam jednak metalowa uszcz
Wczoraj to wymieniałem, założyłem uszczelkę 02D 525 589 i wszystko działa, nie miałem żadnego o-ringa. (wersja na sześciokąt)
Na szesciokąt ale Insert tak? to nie ma znaczenia do uszczelki miedzy stgerownikiem a haldexem.
Nie wymienialem nigdy wkręcanego , ale podobno mozna zrobic bez sciagania sterownika przy zgrabnych palcach.
Musiałem wymienić sterownik, dlatego przy okazji też insert. Sam tego nie robiłem, wydrukowałem instrukcje tutaj z forum i dałem mechanikowi, jakos dał rade
Jest opcja na odnowienie tematu? Zdjęcia do odzyskania, insert do kupienia?
Insert kupisz za stówkę na allegro, wiem bo sam kupiłem tydzień temu. Co do montażu to tu nie poradzę bo zleciłem mechanikowi.