Arttur czy model DV który polecasz to ten z linka jn.? Czy 324zł to rozsądna cena? http://allegro.pl/item387781383_zawo..._fmcl007p.html
Arttur czy model DV który polecasz to ten z linka jn.? Czy 324zł to rozsądna cena? http://allegro.pl/item387781383_zawo..._fmcl007p.html
Tak. To jest ten model!!! Mam go już tydzień i jest świetny, a kupiłem właśnie na tej aukcji Razem z przesyłką wychodzi taniej niż na ebay-u. Gość dodał mi jeszcze 2 sprężynki (żółtą i niebieską) oraz fajny firmowy breloczek FORGE Paczka doszła dokładnie w tydzień.
Pozdrawiam
dzięki za odpowiedź, no to trzeba zaszaleć...
Polecam tego alegrowicza śmiało kupuj, cena jest atrakcyjna, ja już mam swojego kombination musze się zebrać i go zamontować jestem ciekawy efektu :P :P
Jak zamontujesz to daj znać jak on się sprawuje Też miałem zamiar go kupić ale bałem się że będzie zbyt problematyczny.
Pozdrawiam
Splitter zamontowany i wyregulowany wdg. indtrukcji Wrażenia: auto lepiej ciągnie górą musze patrzeć na obrotomierz bo 7tyś pojawia się momentalnie, mam wrażenie że utraciłem trochę dołu ale może to takie odczucie, w lipcu przy montażu fmica potwierdzę to chamownią. co ważne przy zmianie biegu nie słychać tak zwanego śmiania się turbiny wcześniej było słychać ciuu ciuu ciuuu a jest to pomoć szkodliwe dla niej.Efekt akustyczny zadowalający choć na starym było głośniej ale to plastikowy badziew i był nieszczelny. Atak poza tym był chyba odwrotnie zamontowany bo przewód od turbo wchodził z boku a powinien od dołu Jak było u was Forge montuje się odwrotnie do oryginału więc miałem mały dylemat
Byl zamontowany poprawnie tak byc powinno , cisnienie z boku..
Splitter wymaga odwrotnego zamontowanie ale juz 007 montujemy tak samo jak seryjny
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
No ładnie chyba dałem d....... zaraz lece poprawić ten błąd
[ Dodano: 28 Czerwiec 2008, 17:59 ]
Forge zamontowany prawidłowo sapie jak autobus i dobrze zapierdziela
WiTTam!!! właśnie zamówiłem sobie FORGE 007 i mam pytanko czy wymaga on jakiejś specjalnej regulacji czy wystarczy go tylko zamontowac ? Niestety z angielskim u mnie lipa więc z instrukcji za wiele się nie dowiem
Pozdrawiam
Nic nie trzeba regulować. Montujesz go analogicznie jak zwykły seryjny DVZamieszczone przez WOYTTEK
ok dzięki !!!
A czemu dv a nie ten splitter ? super dziala ja wlasnie zamienilem swoj dv jak ktos ma ochote kupic to zapraszam nie wiem jak wy ale ja swoj zawor jak zamowilem to rozebralem na czesci pierwsze i nasmarowalem olejem silnikowym te miejsca ktore sie ocieraja o siebie aby polepszyc swobodne dzialanie wiem ze on poprzez uklad dostaje swoja dawe oleju z turbo ale tak przynajmniej zapoznalem sie jak jest zbudowany i na pierwsza chwile mial super smarowanie .
pozdro
Jak napisałem w innym poście u mnie okazało sie że przy nastawach 22klik auto trochę dławiło z dołu Naj lepiej sprawowało się przy 43klik ale zanikło psiuuuu. Po wielu próbach znalazłem kompromis 33klik nie dławi i sapie w miarę słyszalnie.
wiem ze to troche pozno na odp. ale moze inni nabywcy splitter'ka to przeczytaja:Zamieszczone przez Paweł
pawel nie powinienes smarowac splittera !!! jezeli napchales na tloczek tawotu to niedobrze . splitter musi ciec , zauwazyles zapewne ze tloczek nie porusza sie na zadnych "o- ringach" i orginalnie nie byl niczym wysmarowany w odroznieniu od FMCL007P
pozdrawiam