Planuje zjechać na stale no i oczywiście zabieram TT ze sobą
Miałeś może inny soft pod większą przepustnice czy program się przystosował ??
Pozdrawiam
Planuje zjechać na stale no i oczywiście zabieram TT ze sobą
Miałeś może inny soft pod większą przepustnice czy program się przystosował ??
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Sluchaj nie mam wiekszej przepustnicy tylko zmodyfikowana ta oryginalna polepszony jest wspolczynnik napelniania sie kolektora w praktyce wyglada to tak ze wczesniej przy 1.5 bara mialem 317 KM a teraz przy 1.4 mam ~330 KM na hamowni z padnieta przeplywka tzn padajaca wiec mysle ze ze zdrowa oraz ze zmienionym n75 mam jak nalezy zamierzam w maju albo czerwcu zmienic sonde bez wzgledu na to czy jest ok czy nie ale napewno juz swoje posluzyla
pozdro
No nie zły wynik po modyfikacji dolotu .. Ciekawi mnie własnie czy ten przyrost wystapił po samej modyfikacji mechanicznej czy tez miałeś jakieś korekty w programie robione pod lepszy przepływ w dolocie ..
Pozdrawiam
ARTUR kiedy zamiast ??? pojawi się cyfra umieram z ciekawości :P :P :P
Andrzej nie chcial zdradzic mi tajemnicy bo jest to jego patent i z tego co wiem jest to zmiania i mechaniczna i w programie rowniezZamieszczone przez Arttur
pozdro
Ja tez jestem bardzo ciekawy , zamowiłem jeszcze kilka drobiazgów i może w końcu znajdę czas na hamownieZamieszczone przez ZUCZEK
Paweł - Tajemniczy ten Andrzej coś w sumie się nie dziwie
Pozdrawiam
No właśnie tutaj jest jedno ale... ja się zastanawiam nad tuningiem też wizualnym. TT'ka jakby nie było ma fajne osiągi - tylko że wszyscy dobrze to znamy "we don't have enough we always want more".. a podniesienie z 224 do 300 byłby fajnym osiągiem, bo zaczynają mnie denerwować na drodze te 350zetki :P, a quattro z 300setką powinno ładnie ciągnąć
Za 20 tyś to ty możesz nie żle poszaleć myslę że spokojnie w granice 350hp
Znowu TT znowu Cabriolet
Zamieszczone przez ZUCZEK
no właśnie tego nie napisali - zależy od stanu silnika... a dzisiaj moje TT czeka póki co na regeneracje turbiny bo zapadła się odma i przez to olej przysmażył turbinę i to mnie trochę po kosztach zrobi... A wogóle wyszło szydło z worka, serwisant powiedział mi że turbina wcześniej była robiona.. a miska olejowa była zaklejana silikonem a to już nie pocieszająca wiadomość...
Gratuluje decyzji
Dopytaj sie dokładnie jak tuner to widzi , jaka turbinę przewiduje w tej cenie i czy jest to cena z wymiana korb , ??
Jeśli chodzi o Twoja awarie to powód brzmi nierealnie chyba ten fachowiec jakiś kit Ci nawija ....
Pozdrawiam
no właśnie gadałem z nimi i te 250kw jest zależne od stanu technicznego silnika, a korby bym wymienił... czyż nie przy takim wydatku?
[ Dodano: 20 Wrzesień 2008, 23:00 ]
Zamieszczone przez Arttur
Artur mam turbinę przy sobie mogę fotkę cyknąć i pokazać Ci co zostało z łopatek... jest luz o średnicy 2-3 mm, i na niektórych płatach brakuje krawędzi mam nadzieje że to nie poszło w budę silnika.
Nie wątpię że masz zepsuta tylko w powód awarii jaki podał Ci mechanik
Pamiętasz jakie turbo zaproponował Ci tuner do tej mocy ??
Korby pasuje wymienić jeśli pójdzie tam np GT2871 przy mniejszej turbinie nie jest to aż tak konieczne mając na uwadze fakt ze 225 ma mocniejsze korby niż inne 1,8T..
Pozdrawiam
myślę jeszcze o nos'ie, fajnie by było mieć taką błyskotkę do odkręcania koło ręcznego.. dam znać niedługo co i jak czekam na razie na odpowiedź a jutro do nich zadzwonię. Pozdrawiam
OFF TOP sie tworzy
Wracając do tematu ..
Wykresu jeszcze nie mam , wymyśliłem sobie zmianę programu na mniej konserwatywny + dodatkowo będzie program na benzynę wysokooktanową .
Będzie on na specjalne okazje
W międzyczasie przybyło nowych gratów ..
Zdecydowałem się na wymianę mocowań silnika bo przy tej mocy silnik za bardzo się
''rusza '' przy startach na seryjnych mocowaniach ..
Chce tez mieć trochę lepsza kontrole nad doładowaniem wiec będę instalował MBC TurboSX
Ma 2 regulacje jedna typu kulka/sprężynka 2-ga typu bleed
Większa turbina potrzebuje lepiej ''oddychac '' tak wiec zakładam suchy stożek firmy AEM
+ pierścień wygładzający i kierunkujący przepływ , zintegrowałem go z obudowa przepływki
Musze jeszcze wymyslić sprytna przegrodę termiczna miedzy filtrem a reszta komory silnika ..
No i oczywiście żeby kontrolować co się dzieje , dodatkowy zegar .
Szerokopasmowy AFR z firmy AEM ...
Nie zdecydowałem jeszcze na 100% gdzie go umieszczę ale mam kilka pomyslów
Na razie tyle nowości w temacie , dopisze jak będzie coś nowego ..
Pozdrawiam
Literowka