Nie pisałem że koniecznie, aczkolwiek jesli chcemy by auto pewnie prowadziło się w zakrętach to wypada go zmienić. Kto kiedykolwiek to zrobił, rozumie o czym mówie
Nie mam tu na mysli łączników, tylko sam stabilizator.
Nie pisałem że koniecznie, aczkolwiek jesli chcemy by auto pewnie prowadziło się w zakrętach to wypada go zmienić. Kto kiedykolwiek to zrobił, rozumie o czym mówie
Nie mam tu na mysli łączników, tylko sam stabilizator.
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
Nie bede zakladal nowego watku. Czy ktos mi podpowie. Audi tt quattro a vw new beetle 2000 rok. Czy sprezyny da sie wymieniac? Przod podejdzie napewno ale jak z tylem? Zdjalem wczoraj kolo to w tt ewidentnie ta sprezyna jest krotsza niz w vw. Pytam bo w beetlu mam sportowe springi h&r i myslalem zeby przerzucic. Pozdro
Za niedługi czas będziemy mieć okazje pojeździć na torze. Będziemy mądrzejsi o kolejne doświadczenie. Na obecną chwilę widzę zmianę tylko na plus. Auto jest pewniejsze w prowadzeniu szczególnie powyżej 100+km/h nie buja się w porównaniu do serii. Czy jest zwinne na zakrętach to na pewno zależy ile dam gazu Quattro na pewno będzie inaczej jeździć niż ośka więc najlepiej przetestować w boju. Po zlocie na pewno będziemy dzielić się wrażeniami i dalej modzić fury
E1 MATA Odpowiedz brzmi - nie .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Obnizylem zawiast o 20cm bistein pro kit, pojechalem na zbieznosc i sie okazalo ze kat lewego jest ok, ale prawego zly. Niestety nie mieli specjalnego urzadzenia do ustawiania wiec pojechalem do domu. Zastanawiam sie czy roznica pol stopnia miedzy kolami tylnymi w kacie pochylenia to duzo i jest czym sie przejmowac?
To teraz masz jak bolid F1 20cm w dół to jak ty w ogóle jeździsz??
Znowu TT znowu Cabriolet
swietnie sie jezdzi, jestem ok 2 do 4 cm pod ziemia, polecam! ...
u mnie lewe tylne koło jest bardziej pochylone od prawego tylnego o 1 stopien. Bez regulowanych wahaczy nie da się tego ustawić i to nie wina stacji bo po prostu niema regulacji ( ale regulowane wahacze już mam w pokoju) . Nie podobało mi się to ale przypadkiem zobaczyłem iż auto z jednej strony ma większą szparę pomiędzy kołem a błotnikiem niż z drugiej. Nie jest to wiele ale właśnie uczyniło tą różnicę 1 stopnia. Stare sprężyny które pewnie są od nowości deczko inaczej usiadły i dlatego tak się stało. Śmigam już tak 5 lat i jest w sumie ok. Opon jakoś nadmiernie nie zużywa po wewnątrz:P Ale niebawem wreszcie będzie już poprawnie jak dojdzie regulacja kątów
Jak wrażenia z zawiasu?
Fajnie, sztywniej i w ogole i nie jest przesadnie twarde, co prawda na przejazdach kolejowych trzeba znacznie zwolnic.
Da sie ustawic bo jest specjalne urzadzenie, nawet ich maszynka to pokazala. Mozliwe ze zrobie te regulowane wahacze, a jaki kat najlepiej ustawic?
Co z tylu robisz i jaki to koszt? Wiesz ze niby trzeba nowe sruby w wahaczach?
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Reasumujac, wydaje mi sie ze roznica byla ok 0.5 moze 1 st. Z tym ze lewe kolo lapalo sie w normie czy toznaczy ze spokojnie moge tak jezdzic? I oprocz tego ze bedzie scinalo ta prawa opone troszke bardziej nic sie nie stanie?
niby jakie urządzenie? bo mnie na stacji przekonywali ,że z tyłu nie da się ustawiać pochylenia kół i zresztą na forum też panuje taka opinia od dawna. Właśnie po to kupuje się regulowane wahacze aby regulować pochylenie koła które po obniżeniu robi się w duży negatyw....Gdyby się dało ustawiać to w serii to kupno regulowanych wahaczy mijało by się z celem prawda? a jednak wiele osób w tym ja to robi...
Regulacja jest ale za mala, pod haldexem jest dziura w ktora wklada se jeden koniec tego urzadzenia a drugi gdzies przy kole, popuszczasie srube od wachacza dolnego i sie ustawia. Taka jest regulacja, jaka jest duza tego nie wiem. A takie urzadzenie to pewnie tylko aso posiada
Ostatnio edytowane przez matikte ; 15-06-2013 o 11:09
mam pytanie. muszę zmienić sprężyny. mam teraz jakieś no name (może i nawet markowe ale nie widać już na nich nazwy) i muszę je zmienić. Znalazłem Eibach -25mm. Pytanie czy po wymianie sprężyn muszę robić regulację geometrii? Zbieżność nie powinna się zmieniać bo układu kierowniczego nie ruszam a nachylenie zwrotnicy zdaje się nie jest regulowane w TT Mk1 Quattro 225?