Mozna jeszcze dodać, ze to jest auto roku 2012 w rankingu TopGear http://www.topgear.com.pl/toyota-gt8...,artykuly,1806
Mozna jeszcze dodać, ze to jest auto roku 2012 w rankingu TopGear http://www.topgear.com.pl/toyota-gt8...,artykuly,1806
Ciężko mi w to uwierzyć ;] ze wybrali mondeo...
Co do GT86, auto ma 200KM 200Nm i 7,5s do setki , więc wcale znowu nie jest takie wolne, parę podstawowych modów i bez problemu da się urwać tą sekundę, a wtedy auto ma osiągi seryjnej MK1 225 Quattro ... z tym że Toyota nie była zbudowana do wyścigów równoległych tylko do zabawy na torze i latania bokiem ... tak samo wzór na którym się opiera czyli stare kultowe AE86, silnik raptem max to 130KM, więc osiągi mizerne tym bardziej na dzisiejsze czasy, a do dziś ludzie nimi latają jak pojebani
Drr
Spokojnie jest na to sposób, często te same auta wychodzą z silnikiem wolnossącym o większej pojemności. Na przykład taki Saturn Sky (w europie Opel GT - jestem w jego posiadaniu) w serii ma 265ps 2.0T, ale jest jeszcze jedna wersja na którą poluję od jakiegoś czasu:
Opel GT Irmsher z silnikiem od Corvetty 480ps. Dodam auto ma tył napęd, szeroki rozstaw osi i jest bardzo lekkie!
Słyszałem o tym oplu. Nie wiedziałem tylko czy puścili go na rynek. Były na początku jakieś spekulacje i nie interesowałem się tematem już później. Gratulacje auta, miałem przyjemność i powiem,że robi wrażenie.
Zwiększenie pojemności jest dobrą opcją, jednak po wsadzeniu v6 straci balans, a ile można jeszcze z czterech garów ugrać? Akademicką dyskusją, teoretycznie 2,4l i podniesienie obrotów moim zdaniem kulturalne 250-260HP. Cokolwiek więcej bardziej popsuje niż poprawi.
"Kiedyś w przypływie zniechęcenia nad problemami z moim autem retorycznie zapytałem co się jeszcze %#@! może w nim zepsuć, a teteta podjęła wyzwanie"
Chyba musisz sporo poczytać by tak pisać ... tu taka mała pomoc http://www.youtube.com/wa...player_embedded zobacz sam ile w tym renówki .... jak dla mnie najlepsze auto jakie jest do tej pory na rynku , cena , jakość , moc ...!!!!
Szweda, dzięki za opinię. Najrozsądniej powiem tak. Zawsze jest coś kosztem czegoś, duży silnik - duża moc i większa waga auta, a co za tym idzie słabsza sterowność i przyczepność.
A mniejszy silnik z turbo to większa turbodziura, mniejsza elastyczność, lżejsze auto... Zawsze trzeba iść na kompromis.
Ja lubię mocne auta na trasę i na miasto, nie muszą być ultra sterowne w ostrych zakrętach, hammerheadach itp
----
ziembol89:
Żuczkowi chodzi o to, że do aut Nissana skrzynie biegów produkują francuskie zakłady. Tak jak do standardowych modeli Nissana deski podłogowe są na bazie francuzów.
A co do GT-R'a, powtórzę. To jest świetne auto, ale tylko w serii zachowuje bezawaryjność, a Audi TT mk1 i mk2 może pomarzyć o takich parametrach jezdnych (zakręty, przyspieszenie) jakie posiada GTR.
Nissan GTR jest produkowany w w Japonii w Tochigi. I jest tam w całości składany. Aluminiowe części karoserii GTR'a są z recyklingu puszek aluminiowych. I tyle wiem.
Ostatnio edytowane przez MichalTT ; 11-07-2013 o 01:46