Mam pytanie: Czy da się VAGiem sprawdzić ustawienie rozrządu? Wiem że w dieselu jest to kanał 4 i ostatnie okienko. Ale czy da się to samo zrobić w 1,8T?
Mam pytanie: Czy da się VAGiem sprawdzić ustawienie rozrządu? Wiem że w dieselu jest to kanał 4 i ostatnie okienko. Ale czy da się to samo zrobić w 1,8T?
Kanał 91 i 93 masz w stopniach ustawienia wałków. Ale ty zdaje sie masz APX więc nici z tego.
Znowu TT znowu Cabriolet
Tak mam APX . Mam Passata 1,8T "na stanie" i chce w nim to zobaczyć. Dzięki wielkie
vagiem nie sprawdzisz ustawienia rorzadu ,a bloku 91 i 93 jedynie mozna sprawdzic przestawnienie wałka ssacego wzglendem wałka wydechowego i to tylko w silnikach ze zmienymi fazami rorzadu .
Jak najbliższe 0, tolerancja czujnika to zdaje się 20stopni ale mogę sie mylić.
Znowu TT znowu Cabriolet
Albo 0, albo 22, w zależności od położenia napinacza.
rozrządu nie dasz rady sprawdzić vagiem , trzeba optycznie ręcznie, na wyzej wspomnianych blokach sprawdzisz ustawienie wałka rozrządu. jednak w APX ta funkcja jest niedostepna.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
Witam mam pytanie czy w audi s3 amk po wymianie razrządu na fisie pokazuje się większe spalanie niż jest w rzeczywistości czy to trzeba ustawić vagiem?