różowy,czerwony to to samo,powiedzmy hehe!G12,G12+,G12++.Wszystko to samo,mieszalne ze sobą.ważny kolor a kolory są dwa,zielony i czerwony(jak wolisz różowy)
różowy,czerwony to to samo,powiedzmy hehe!G12,G12+,G12++.Wszystko to samo,mieszalne ze sobą.ważny kolor a kolory są dwa,zielony i czerwony(jak wolisz różowy)
Hehe więc to tak z kolorami. Po prostu na allegro podają raz czerwony, a raz różowy. Dobra dzięki za wyjaśnienie. Ile płynu wchodzi do układu chłodniczego gdy się chce płyn wymienić?
225KM 5L nie wiem jak u Ciebie,jeżeli dobrze pamiętam cała 5 nie wchodzi ,ale i tak koncentraty są po 1,5L
Czaje więc śmiało mogę kupić 2 koncentraty i 6 litrów płynu mi wystarczy.
spokojnie!!
Koledze wymienili w Beetlu płyn na zielony, nie jest to G12 no i wpadl do mnie wczoraj przerazony ze dopiero zauwazyl a nie posluchal mnie zeby samemu zmienic tylko pojechal do warsztatu...czy cos moze mu sie zadziac w aucie? oczywiscie na pojemniku tym okraglym w aucie jest jak byk napisane G12...chyba ze zielone tez sa G12?...
Kiedys znalazlem temat dlaczego musi byc rozowy/czerwony ale nie moge tego znalezc - tam bylo info nt materialow z jakich sa wykonane elementu ukladu chlodzenia bodajze i ze one wspolgraja tylko z g12.
Mam mu zalecic spuszczenie jak najszybsze? płynu.
Hubi
ja u siebie zalalem tylko G12 plyn gotowy kupiony, polece mu tez tak zrobic. dz
Dzis wymienilem termostat i plyn, jako ciekawostke zrobilem fotke nowego i starego czujnika (od lewej ).
W życiu piękne są tylko chwile ...
Pytanko: czy ktoś zna rozmiar oringu jaki idzie pod termostat? Kupilem w aso nowy i nie zauwazylem braku uszczelki. Moze ktos wie jakie ma rozmiary i jaki to typ uszczelniacza, bo nie chce mi sie jechac do aso pzdr
Zmiezylem swoja stara i ma sr. wew. 53mm , ale to stara i nie wiadomo jak z nia
Tak czy siak dzięki za zaangażowanie Może w sklepie z jakiegoś innego termostatu mi zmierzą i coś kupię, albo już podjadę do aso :/ :P
Podjedz do sklepu z termostatem i dopasuj, ma lezec ladnie na krawedzi
Panowie własnie wymieniam termostat. Dostałem się do niego bez problemu. Pytanie czy ma znaczenie jak jest włożony termostat ? Ma być w pionie czy w poziomie jak się patrzy na jego przód ( ta blaszka) tak jak na zdjęciach na początku tematu czy odwrotnie ??Ma to znaczenie ??
Nawet sie nadtym nie zastanawialem jak go montowalem, skupialem sie nad oringiem
Nie powinno miec to znaczenia, chyba ze mialem farta i wlozylem go tak jak ma byc