Mi osobiście Remus kojarzy się z latami 90-tymi a ich design jest dla mnie beznadziejny:
Wydechy tuning nasze prace
Ani to nie pasuje ani nie jest wpasowane z gustem. Do tego końcówki wystające na "pół metra" albo wiszące daleko od zderzaka.
Mi osobiście Remus kojarzy się z latami 90-tymi a ich design jest dla mnie beznadziejny:
Wydechy tuning nasze prace
Ani to nie pasuje ani nie jest wpasowane z gustem. Do tego końcówki wystające na "pół metra" albo wiszące daleko od zderzaka.
Ostatnio edytowane przez Cubanito ; 26-09-2012 o 20:35
No chyba nie jest to aż tak tragiczne spasowanie :
???
Wszystko to kwestia gustu a spasowanie wydechu trudno ocenić po takich fotkach .
Mi osobiście końcówki Remusa się nie podobają i bardziej wolę taki styl końcówek
Nie mniej jednak jeśli Remus to jest to co '' przemawia '' do Ciebie to nie widzę żadnych przeciwwskazań .
Dodatkową zaletą gotowych wydechów jest fakt że można znaleźć wiele filmów na YT i porównać brzmienie ...
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Decyzja na korzyść Remusa nie została jeszcze podjęta. Oglądałem te Mallteki ale ciężko o jakieś dobre zdjęcia na necie ... tym bardziej o dobre filmik z samplami dźwiękowymi .
Ostatnio edytowane przez slomczas ; 27-09-2012 o 08:04
Arttur aż szkoda będzie jeździć tym Twoim TT. Moje końcówki wyglądają praktycznie identycznie ale szybko się brudzą....odnośnie wydechu Remusa to te małe fotki z TT utwierdziły mnie w tym przekonaniu że w latach 90 może i by robiło szał ale nie dziś. Ale nie będziemy rozmawiać o gustach....
Główną zaletą wydechu jest to że dzięki niemu silnik ma łatwiej pozbyć się spalin a czy w wypadku tego Remusa będzie tylko końcowy tłumik ( który nic nie da poza .....) czy kompletny od turbo?
EDYCJA ---------- Post dodany 09:05 27-09-2012 ---------- EDYCJA
fotkę "Mallteka" masz wyżej....
Sprawdziłem właśnie w TTShop i Remus występuje tylko jako końcowy tłumik tak więc nie jest to kompletny układ , do MK1 robili cały '' kat back '' ....
slomczas - jak to nie ma na YT , chyba źle szukasz
milltek exhaust audi TT MK2 - YouTube
Paweł , końcówki mona ''przepolerować'' raz na jakiś czas i wracają do stanu pierwotnego
Pozdrawiam
hihi Arttur to że można przepolerować to ja to dobrze wiem,bo sam wiesz że mam zboczenie na tym punkcie. To czynię ale ich środki po około 50km znowu są okopcone i trzeba je szmatą z jakimś rozpuszczalnikiem przecierać a chciałbym żeby cały czas się tak świeciły:P
Odnośnie filmików to trzeba słuchać na żywo, ja ciągle pamiętam Michała TTRS z wydechem Millteka dlatego zdecydowanie można go polecić.....
Jakby Milltek byl 3'' do mk1 tak jak do mk2 to bym sie nawet nie zastanawial nad innymi (eargasm)
W życiu piękne są tylko chwile ...
A 2.7 ci nie wystarczy też brzmi rasowo i do 400hp lekką ręką starcza
Znowu TT znowu Cabriolet
A co jak zachce mi sie wiecej, bede znowu zmienial. Tylko na tym strace.
W życiu piękne są tylko chwile ...
Nie uparłem się*na tego Remusa ale występuje też jako kompletny układ.
Poniżej DownPipe z raceowym katalizatorem czyli niemal że przelotówka:
http://www.remus.eu/0460061100-downp...ologation.html
I oczywiście do tego można dokupić samą końcową część wydechu.
EDYCJA ---------- Post dodany 21:09 27-09-2012 ---------- EDYCJA
O kurka ... przekonaliście mnie Panowie do tego Millteka.
Audi TT Mk2 2.0 TFSI BlueFlame Exhaust - YouTube
Polecam ten link. Rzeczywiście znacznie lepiej spasowany i bardziej rasowy niż Remus.
Tak dopiero teraz zauważyłem, że zły link wkleiłem.
No powiedzcie mi czy będzie problem zamontować ten układ :
Milltek Cat Back Exhaust - Audi TT MK2 2.0TFSI 2WD | eBay
Do mojej TT gdzie fabrycznie wyprowadzony jest wyłącznie lewostronny układ ?
Pewnie będzie się to wiązało dodatkowo z wymianą tego dolnego plastiku w zderzaku ?
Oczywiście wraz z tymi rureczkami
Milltek Downpipe & Sports Cat - Audi TT MK2 2.0TFSI 2WD | eBay
Nie będzie problemu , potrzebujesz jedynie dokupić blendę z wycięciami na 2 wydechy ( prawy i lewy ) .
No i oczywiście cały wydech wraz z Down Pipe to dobry wybór
Pozdrawiam