Nie znalazłem podobnego tematu, założyłem nowy w off topie. Jaki polecacie akumulator do TT, bo dzisiaj padł mi mój kompletnie i auto stoi w garażu, a w poniedziałek musze zakupić obowiązkowo nowy. Podajcie jakiś link z allegro.
Nie znalazłem podobnego tematu, założyłem nowy w off topie. Jaki polecacie akumulator do TT, bo dzisiaj padł mi mój kompletnie i auto stoi w garażu, a w poniedziałek musze zakupić obowiązkowo nowy. Podajcie jakiś link z allegro.
Ja mam chyba taki:
AKUMULATOR BOSCH SILVER S4 74 AH 680A 2L GWA 74ah (1635896625) - Aukcje internetowe Allegro
Wszystko ok.
Ja zakupilem 28.05.11 Varta Blue D59 60Ah 540A (( 69.00€ )) zakupu dokonalem w http://tipauto.de/
Mam ten co Ice i wszystko jest OK
W zasadzie to nie był problem akumulatora, początkowo tak myślałem, ale sprawdziłem miernikiem ładowanie alternatora i okazało się, że padnięty jest alternator. Założyłem alternator pasujący do GOLFA IV, A3 etc i TT, ale jest 70A, zepsuty był 90A, ale nie miałem chęci ani ochoty, żeby auto mi stało pare dni rozebrane u mechanika zanim ja kupiłbym 90A, a pod reką miałem 70A oryginalny z bosha. Wszystko działa jak należy, nie ma żadnych problemów z elektryką czy czymkolwiek. Pewnie tylko za x miesięcy akumulator tak na moje oko może paść, bo ciągle będzie niedoładowany, bo wiadomo, że xenony, radio, klima etc troche prądu ciągnie.
Pozwolę sobie trochę odświeżyć temat. Przed zimą chcę jeszcze wymienić akumulator, planuję zakup takiego
CENTRA FUTURA 64AH CA640 PRUSZKÓW-WARSZAWA (261533056 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ewentualnie trochę słabszy
AKUMULATOR CENTRA PLUS 62Ah CB620 62 Ah WARSZAWA ! (2612762263) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Macie jakieś przeciwwskazania, rady, opinie? Będę wdzięczny za info
CA640 jest ok
Dzięki wielkie
Centra futura 64AH/640 z czystym sumieniem mogę polecić dobra jakość i cena.
Wielkie dzięki za pomoc, w weekend zakupię i w następnym tygodniu wymienię
Centra to złom. Miałem 3 sztuki. wszystkie padły ! każdy w innym samochodzie. Dwa padły tydzien po gwarancji. Trzeci tydzien przed gwarancja dał oznaki że to już jest powoli poczatek konca wiec sprzedalem za 50zl koledze do potrzymania pracy pompy pieca CO.
Oczywiscie chodzi o Centre Future.
W puncie zwykla centra standard 40Ah 6lat i trzyma ! Futura to szajs.
Teraz postawilem na Varte z serii Blue D24 60Ah mam nadzieje ze przetrwa troche dluzej niz okres gwarancji.
Ja myślę że nie ma co inwestować w bug wie co, kupić najtańszy szajs do 2 stówek, jak padnie wymienić na nowy, teraz to czy Kager, czy Futura, Silver, wszystko ledwie wytrzymuje gwarancje, więc jak padnie to kasy nie żal za przepłacony podwójnie Aku, ja mam Silvera, już drugiego bo pierwszy nie dotrwał do końca gwarancji, więc miałem farta i wymienili na nowy, jednak widzę że ten gwarancje przetrwa ale ile pochodzi nie wiem, bo już kilka razy mi zdechł, jak padnie do końca to kupuje najtańszy szajs i tak co dwa lata, takie czasy.
Znowu TT znowu Cabriolet
ZUCZEK ma rację. Nie ma reguły, wszystko zależny jak się trafi.
Ja bym stawiał na MOLL 55_0.jpg