Temat poszedł chyba w zapomnienie...
Temat poszedł chyba w zapomnienie...
jutro dam dokładny wymiar
mamy nadzieję że troszkę dokładniej zmierzony niż centymetrem
MALINA czy to jest temat o montażu wskaznika???
Znowu TT znowu Cabriolet
nie będzie to lekko wystawało poza pierścień ;> ?
jutro dam wymiary lub w nocy bo bajzel mam w garażu.
Jak zakupie wskaźnik i rozbiorę nawiew to obiecuje że dokładnie podeśle każdy wymiar potrzebny do zrobienia pierścienia. Nie wiem co takiego trudnego w pomierzeniu jest :/
no wystarczyło by złapaź suwmiarką ten wymiar w desce i pozamiatane...szybciej by było niż cykanie fotki i wrzucanie na forum ..a to i tak oczywiście nic nam nie mówi..
mam wszystkie wymiary, porozkładałem to wszystko na części tylko jak ma wejść ten pierścień w skoro w całym elemencie nie ma szczeliny.
a jeżeli chodzi o ten wymiar to 75,6 (kolor czerwony) tak jak miał kolega który kiedyś opisywał tą operacje, lecz patrząc na to nie da rady poskładać tam wszystkich elementów tak jako on miał, można by wstawić ringa w miejscu fioletowej kreski ale wtedy wskaźnik będzie wystawać (patrz parę fot wyżej)
Ostatnio edytowane przez Malina ; 04-02-2011 o 11:52
Czy ktoś się zabierze za ten rysunek pierścienia????
hmm no ja dziś planuję poszperać przy aucie ale jeszcze musze ukończyć spawanie pewnego trójnika polerka itp..robotki mam niby sporo ale jak zdążę to rozbiorę ten element i popatrzę gdzie ten pierścień trzeba założyć no i oczywiście zrobię rysunek w CAD bo to chwila ale jak widać niektórzy mają problem nawet z podaniem właściwego wymiaru a więc chyba bedę musiał się za to zabrać:P
W poniedziałek jadę do gościa by wykonał mi profesjonalny pierścień. Niestety będzie mnie to coś kosztować. Jutro będę wiedzieć ile.
Jak cena będzie pikuś to nadal chcecie te pierścienie?
Kratka będzie tak składana by nawiew nadal działał.
ice zamówiłeś te pierścienie bo szukam do swojej TT ?
Sprzedam TT 180 KM rok 99 cena 26000 tel 517385046
http://owex.firmy.net/
Zrób sobie sam.
Gościu myślał, że za wykonanie pierścienia będę go czcić jak boga i zapłacę mu 50zł od sztuki (materiał miałem własny) więc zrobiłem sobie sam w inny sposób.
Co lepsze zrobił by to w trakcie pracy bo robi gdzieś w zakładzie.
Jeżeli ktoś jeszcze potrzebuje pierścień to zapraszam:
http://www.klubtt.pl/showthread.php?t=10506
Ostatnio edytowane przez PawelM ; 24-05-2013 o 21:47 Powód: zmiana linku