Witam , mam problem z doladowaniem :/ oto logi do oceny VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
Witam , mam problem z doladowaniem :/ oto logi do oceny VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
Autko było po programie chyba. Przepływka pokazuje wskazania na serię chyba. Zloguj blok 118 i 20(zapłony). Oraz podaj wartości z bloku 032 na postoju.
ICE a co z tym doladowaniem ?? jakies dziwne , starsznie muli i szarpie , 118 i 20 dynamiczne czy tez na postoju ?? 032 to moge isc i zaraz sprawdzic
Ewentualnie gdzie szukac nieszczelności ?
Grupa 32 - idle Value 6.2% , part throttle Value -7,8 %
Dolaczam dodatkowe logi na grupe 20 i 118 http://vaglog.rtnet.pl/michalwruszak_83615.html , prosze o pilne sprawdzenie , podejrzewam zawor n75
Ostatnio edytowane przez michal26 ; 05-05-2012 o 19:54
Pierwsze co zrob to wymien sonde bo od razu widac, ze fixuje.
Doladowanie tez niestabilne wiec pewnie jakas dziurka w ukladzie tez jest
Ostatnio edytowane przez matikte ; 06-05-2012 o 11:29
Auto jest po programie i to bardzo agresywnym - wysokie ciśnienie doładowania i wyprzedzony zapłon. Gdzie był robiony? Najlepiej sprawdzić szczelność napełniając układ ciśnieniem z kompresora, ale jeżeli od nowości nic nie było robione, to układ PCV na 99% ma dziurę.
Poza tym programem o ktorym wlasciwie nie wiedzialem , auto bylo bez problemowe i nic powaznego sie nie dzialo , to mialem bardziej na mysli piszac potencjal
EDYCJA ---------- Post dodany 22:36 08-05-2012 ---------- EDYCJA
Koledzy prosze o kolejna analize logow , zmienilem dzis dwa przewody cisnieniowe ktora ide pod kolektorem , roznicy wielkiej nie czuc ale idzie ku lepszemu
VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
Grupa 32, - 0,6% , - 2,3%
EDYCJA ---------- Post dodany 22:57 08-05-2012 ---------- EDYCJA
Prosze o podpowiedz gdzie ewentualnie szukac nieszczelnosci ??
Ja doładowanie na razie zostawiłbym w spokoju. Przy takim programie przepływka powinna pokazywać co najmniej 200 a pokazuje 160. Po za tym sonda lambda do wymiany bo wskazania są bardzo niestabilne.
Logi robisz na 3 biegu z gazem w podłodze? Mi przejście od 2500 do 6000 rmp zajmuje około 8 sekund a u Ciebie jest to 13...
Strasznie szarpie a niechce tez go zmeczyc za mocno ze tak sie wyraze nie wiem czy wytrzyma jeszcze kolejne logowania