Wymienione przednie amorki+sprężyny Eibach+mocowanie amorków.
Wymienione przednie amorki+sprężyny Eibach+mocowanie amorków.
Czyli to jakiś pakiet typu Pro system, czy seryjne, sygnowane przez Eibacha, jak już opisujesz co wymieniasz, to pisz co i jak a nie rzucasz tak z łachy trzy po trzy, a co z tyłem został seryjny?? jak byś opisał co i jak to nie padały by takie proste pytania.
Znowu TT znowu Cabriolet
ZUCZEK, nie denerwuj się, złość piękności szkodzi;p Amortyzatory seryjne Monroe przód, sprężyny Pro-Kit Eibach -pod seryjne amorki. Sprężyny komplet 4 szt. Teoretycznie mają obniżać auto. Tył obniżył się ok.25mm przód 20mm.
Zrobię, jak będzie ładniejsza pogoda. Wymiana dziecinnie prosta. Zajeło mi i koledze 2h, łącznie przód+tył. Auto jest wyraźnie bardziej twarde, ale to nie wiem czy ze względu na sprężyny, czy nowe amorki. Aczkolwiek stare nie były zużyte.
Jest sztywniejsze przez sprężynki, te amorki to szybko zejdą pod nimi, ale przy twojej branży, to żaden problem, pro kit to najlepsza sprężyna do codziennego użytku.
Znowu TT znowu Cabriolet
Ja robię ok.7000km w roku. Więc amorki na rok powinny wystarczyć. Dodatkowo dzisiaj odgrzybiłem klimę, filtr przeciwpyłowy z węglem KNECHT i filtr paliwa KNECHT. Może jutro olej(Castrol 0W30)+filtr(K&N)
Nie lej 0W30 do tego auta Tylko pełny syntetyk z IV grupy 5W40 ...
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Taki już od dawna jest lany ;/
Zdjęcia z soboty. Po obniżeniu
Super wyglada, zwłaszcze te niebieskie wstawki w siedzeniach ,mam nadzieje że masz również niebieskie diody od alarmu Teraz tylko przyciemnić kilka szybek i bedzie cacy
nie przyciemniam szybek, to nie jest auto w którym to fajnie wygląda, chyba że byłby to kolor czarny.
Zdjęcie0450.jpg znalazłem jeszcze jedną fotę
Kwestia gustu, ale też i kwestia przepisów w wawie taki tuning ma ciężko, bo policja zaczyna egzekwować coraz skuteczniej wszelkie tjuniki
Znowu TT znowu Cabriolet