znalazlem ich strone i wychodzi odrobine taniej, sprzet pochodzi z niemiec LOBA Motorsport - LO380 turbocharger - 8J 2.0T-FSI 200 kW (272 PS) quattro - TT S - Audi - Product Gallery
znalazlem ich strone i wychodzi odrobine taniej, sprzet pochodzi z niemiec LOBA Motorsport - LO380 turbocharger - 8J 2.0T-FSI 200 kW (272 PS) quattro - TT S - Audi - Product Gallery
na papierze czasem pewne rzeczy wyglądają super, ciekawe czy ktoś sprawdził ile się da zrobić z tego turba :P
Czy poza tym, że np. dane turbo nie będzie dmuchało tak jak obiecywano samo turbo może uszkodzić jakoś silnik?! Jest jakieś ryzyko czy tylko takie, że zamiast 380 będzie 330 przykładowo?
w tuningu jest tak że zrobisz tyle KM i NM na ile pozwoli CI najsłabsza część w aucie (oczywiście to co jest odpowiedzialne za moc i jej przeniesienie)
także jeżeli np układ paliwowy się skończy albo trzeba będzie wymienić korby to znaczy że jest maks.
Odnośnie uszkodzenia silnika to jeżeli wystroi to osoba która ma pojęcie to nic motorowi się nie stanie:P
swoją drogą nie same "dmuchanie" się liczy
Samo podwieszenie Big suszarki to nie jest już moc, którędyś trzeba to zassać i przez coś wypchnąć, odpowiednio paląc po drodze, to tak w skrócie, dlatego z wielkim dystansem podchodził bym do Hybryd na ori komponentach, czyli np kolektorze wydechowym lub flanszy połączeniowej itp.
Znowu TT znowu Cabriolet
kase jak w chwili obecnej mógłbym przeznaczyć jest to 5 tys wiec nie wiele ;/ sorki że tak długo ale pracowałem
to za tyle ogarniesz fmic wydech i program
oczywiście przy dobrym kąbinowaniu robieniu duzo samemu a może parę zł zbraknąć :P
5 tyś może starczyć na osiągnięcie tego co się da z obecnej turbiny, ale i tak przy na prawwdę dobrych promocjach oszczędnościach na czym się da, biorąc pod uwagę że masz idealnie zdrową serię bo samo doprowadzenie jej do stanu pochłonie większość środków do B.T bez 20tyś bym nie podbijał.
Znowu TT znowu Cabriolet
a jak ktoś dostanie polotu weny wydawania kasy to można to pomnożyć x2 :P pomimo że się większość rzeczy robi samemu:P
odnośnie fmica to mogę koledze pomóc, ostatnio zakładałem naszemu koledze z forum i efekt wyszedł bardzo pozytywny
Witam mam pytanie czy ktos z kolegow-kolezanek jezdzi a turbinie hybrydowej?jakies ,wnioski dzwonilem to TURBOSPEC i gosc namawial mnie na hybryde
Temat Hybryd jest zamknięty Używałem jakieś 6mc i się zesrało a nie było specjalnie katowane(1,5K w plecy na szczęście udało się coś z nimi dogadać i przywrócili turbo do serii w rozsądnych pieniądzach). Jak już ludzie tu wspominali, mało tego robiła to firma ("interturbo" świerklaniec) która jest mocno polecana na tym i innych forach i tyle takie turbo wytrzymuje faktycznie, myśle że będzie to dla Ciebie ostrzeżenie jeśli nie masz za wiele kasy na mody...
Ostatnio edytowane przez szpaku88 ; 21-08-2013 o 21:23
Jezeli bawic sie w takie wynalazki to w cenie profi hybrydy k04 mozna wzucic w podobnej cenie Eliminatora 28rs i zrobic 300hp wszelkie inne wynalazki to podcieranie dupy szklem, patrz przyklad kolegi Szpaku88
Znowu TT znowu Cabriolet