Witam. Mam może głupie pytanie, ale jak można poznać czy w samochodzie jest FIS.? Poczytałem trochę o tym systemie w instrukcji obsługi, ale nie wiem jak "na pierwszy rzut oka" rozpoznać czy FIS jest. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Witam. Mam może głupie pytanie, ale jak można poznać czy w samochodzie jest FIS.? Poczytałem trochę o tym systemie w instrukcji obsługi, ale nie wiem jak "na pierwszy rzut oka" rozpoznać czy FIS jest. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
najprosciej to chyba po tym czy masz przyciski do fisu i po wielkosci wyswietlacza - tam gdzie jest FIS jest to wyglada tak jak na ponizszym zdjeciu a tam gdzie go nie ma, wyswietlacz jest o polowe mniejszy.
oczywiście poza tym ze nie podaje standardowo temperatuty oleju tylko w tym miejscu jest RDS od radia/ikonki symbolizujące kończenie sie tego i owego albo niski poziom
Jak nie ma auto Fis to ekranik jest mniejszy o połowę a nad nim są jeszcze kontrolki zwykłe. A tak nawiasem co to za moduł do fisu? Podaje temp oleju ale cos chyba jest nie tak olej 16 stopni temp na zewnątrz 22,5
Przejrzałem "na szybko" otomoto.pl i chyba nie do końca tak jest z tym FIS-em. Mam wrażenie, że miejsce na wyświetlacz jest takiej samej wielkości. Różnica polega na "podziałce" wyświetlacza. Chyba, że większość TT jest wyposażona w komputer?!
sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.przy czym tak wszystkie TT są wyposażone w komputerZamieszczone przez Lukasz505
...
W starszej instrukcji obsługi auta ( jest gdzieś link na forum ) jest pokazane zdjęcie z fisem jak i bez W nowej czyli od 2003 już tego nie ma.
odeen, a i tu widzisz są przynajmniej dwa rodzaje kompów bo ja mam 2001 FWD 180bph kompa z możliwością podglądania "pierdół" typu za ile km nie będę miał paliwa i czas podróży i takie tam a miałem też okazję testować 2002 QWD 180 bph bez możliwości podglądu tych danych (poprostu na manetce z prawej strony było brak tego przycisku do kompa) i pokazywala tylko spalanie
[ Dodano: Pią Lut 01, 2008 7:24 pm ]
Mari, czy w nowszych(od 2003) pokazuje temp. oleju na wyświetlaczu? czy to jakaś ściema a może można to w kompie ustawić jakoś żeby pokazywało na wyświetlaczu?
NO RISK,
NO FUN.
W 2003 nie wyświetla temp oleju to jakiś extra dodatek własnoręcznie zrobiony.
acha........... a czy ma może ktoś jakiś opis tego jak to można zrobić?
NO RISK,
NO FUN.
niestety nie ma tego w standardzie a szkoda Sa jakies do tego zestawy i bylo chyba juz kiedys o tym na forum i z tego co pamietam bylo to drogie i trudne do zainstalowania To jak to jest w koncu z tym lamym wyswietlaczem mniejszym o polowe: jest info o spalaniu i innych rzeczach czy nie ma. Wydawalo mi sie ze tylko ze z wiekszym wyswietlaczem mialy te informacje.
Trzeba kupic takie cos ...
http://techreactions.com/default.aspx
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
OK dzieki za doinformowanie max. Co do tej czujki -fajna sprawa, trzeba sie jej przyjrzec blizej
...
TTC Quattro
GG 1539752
EFU 1.3 - Complete
Das Starterset ist die e1-zugelassene Komplettversion:
EFU Mainunit, 8 analoge (5 freie) + 8 digitale Eingänge
interner Ladedruckgeber, -1.00 Bar bis +4.00 Bar
interner Öltemperaturgeber, -40 °C bis +180 °C, 14 mm
interne Geber für Bordspannung und Geschwindigkeit
1 Öltemperatur-Sensor für Ölablaßschraube M 14
Adapterkabel + Montagesatz
Installations- und Betriebsanleitung 359,00 €