Witam...jak w temacie jak skasowac service due w TTs ??
Witam...jak w temacie jak skasowac service due w TTs ??
Już przerabiałem ten temat u siebie. Tradycyjny sposób z przyciskami w zegarach w MK2 nie działa i trzeba to zrobić VCDS-em. Jak masz kabelek to ci opiszę co i jak trzeba zrobić.
EDYCJA ---------- Post dodany 20:43 30-03-2012 ---------- EDYCJA
Automatyczne kasowanie inspekcji serwisowej tak jak na filmiku przy czym to kasuje wszystkie dane dotyczące serwisu:
Ostatnio edytowane przez Jaqob ; 30-03-2012 o 19:34
Jak tam sobie wejdziesz po lewej masz numer kanału i opis do czego on służy i jeśli chcesz sobie np zmienić ilość kilometrów do powiadomienia o konieczności wymiany oleju widzisz, że w kanale 42 jest wartość odpowiedzialna za minimalną ilość kilometrów więc wchodzimy w: INSTRUMENTS -> ADAPTATION wpisujemy 42 klikamy read i zmieniamy wartość tak jak na filmiku poniżej:
I to wszystko Good Luck!
thx
Odświeżam. Już dwa razy kasowałem sobie inspekcję serwisową ale w tak dużych odstępach czasu że za każdym razem posiłkowałem się internetem lecz tym razem wyskoczyło mi chyba coś innego: service due!
Kombinacja klawiszy kasuje... termin wymiany oleju.
Jakieś pomysły czy tylko vcds?
Popatrz wyżej, masz opisane co i jak.
AUDI nie przestaje się kochać.
Potrzebuje potwierdzenia czy to są dwa różne komunikaty serwisowe? Przecież kasowałem sobie już jakiś ale nie pamiętam czy to było "service due" czy inny.
Jeżeli to są dwa różne to rozumiem że service due można usunąć tylko za pomocą vcds a ten inny sposobem z przyciskami?
No i pytanie czemu są dwa różne komunikaty serwisowe, czym się różnią i od czego zależy który się pojawia?
W Q7 service due tylko za pomocą vcds sksujesz,w tt mk2 pewnie jest podobnie
Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka