Zamiata zamiata to dzieło Patryka tyle że motor to TSI, ostatnio pozamiatał wszystko, z BMW M3 e90 łeb w łeb, dostał baty jedynie od 1.8T 470hp
Zamiata zamiata to dzieło Patryka tyle że motor to TSI, ostatnio pozamiatał wszystko, z BMW M3 e90 łeb w łeb, dostał baty jedynie od 1.8T 470hp
Znowu TT znowu Cabriolet
Niestety nie wiem jak to jest w MK2, kiedy na magnetic'u usztywnisz zawieszenie, generalnie porównywałem Madzie do mojej serii w Q , co do osiagów napewno bym dostał baty, ale zawieszenie strasznie pływało przy 7-8 tys i zmiana biegu walka z samochodem, porównam sobie moze kiedyś z Żuczka cabrio ale tu prowadzenie....nawet nie chodzi o zapanowanie nad autem ale o przyjemność z jazdy.
Znowu TT znowu Cabriolet
pamietajcie tez o najważniejszym ''masa auta'' rożnica miedzy ośką a 4 łapem to czasami sporo(w tym przypadku haldex i reszta tez troche waży. odnośnie scirocco vs Rk'a) wiec 1/4 z miejsca,a z rolki to co innego,wiekszość powoli patrzy tez na mase auta a nie tylko na HP+
ps. lecz scirocco Lukasa naprawde dobrze jedzie,a podkrecone dsg robi robote
Z czego to wynika ze to Scirocco tak lata? Masa ponad 1300kg wiec 100kg roznice z TT a tu Leona 470km goni :/ Z tego wynika ze 1.8t to przezytek i trzeba uciekac w 2.0 albo jak obczaja dobrze to 2.5
Tak na przyszlosc warto brac Scirocco R z 265km z zamiarem robienia na 350 czy lepiej tansza 210?
EDYCJA ---------- Post dodany 08:41 22-03-2012 ---------- EDYCJA
Mi jakos bardzo sie spodobalo to starsze Scirocco 850kg masy + 1.8t =
MK2 2.0 wazy 1240 pomimo, że jest większa od MK1 to konstrukcja z aluminium sporo redukuje masę.
EDYCJA ---------- Post dodany 09:40 22-03-2012 ---------- EDYCJA
Ja akurat nie mam magnetic-a ale mam porównanie do MK1. Zupełnie inaczej się prowadzi MK2 i w DSG ja mam mega frajdę z jazdy. Nic takiego nie występuje o czym piszesz zwyczajnie gaz w podłogę i sobie tylko patrzę co się dzieje, żadnej walki za autem żadnych problemów ze sterownością po prostu czuje tylko jak auto przyspiesza. W porównaniu do 1.8T tutaj auto ciągnie od samego dołu jakoś inaczej to czuć. Jedynie do czego się nie mogłem na początku przyzwyczaić to nie miałem wczucia gazu i albo ruszyłem za wolno albo pełną parą.
MPS z manualem idzie na żywioł i naprawdę trzeba mieć umiejętności aby to ujarzmić, w TT DSG robi robotę za ciebie, ty tylko regulujesz jak głośność w telewizorze +/-
Znowu TT znowu Cabriolet
Tak latwo na k04 wycisnac 360km? Z tego co widzialem na yt to 330 to max zeby to jezdzilo dluzszy czas, a okolice 350 to juz absolutny max
Mała poprawka odnośnie mocy, moje niedopatrzenie:
430ps/510nm. Ale najlepiej pogadaj z Patrykiem, w przyszłym tygodniu będzie dostępny pod telefonem, bo aktualnie zmienił aparat lub coś tam ma popsute i nie odbiera "zbyt" nieznajomych numerów
Btw.: jeżeli faktycznie masz ośkę, możesz zawsze pomyśleć nad powiększeniem kół tylnych. Tylko nie wiem czy to trochę nie jest skórka za wyprawkę.
A co do scirrocco - naprawdę robi robotę, jak z BMW M3 420ps daje radę!
Ostatnio edytowane przez MichalTT ; 22-03-2012 o 11:29
Jeśli chodzi o CompSport to wystarczy wejśc na stronę i w wielkim uproszczeniu coś tam można przeczytać :
2,0 TSI/TFSI (170,200,210Ps) z łańcuchem rozrządu (Chain Drive)
Stage 1 (245-255Ps, 350-360Nm)
Chiptuning
Stage 2 (260-270Ps, 380-390Nm)
Kompletny układ wydechowy
Stage 3 (340-350Ps, 430-440Nm)
Wydajniejsza turbosprezarka K04/06
Wydajniejszy intercooler
Oprogramowanie DSG/S-Tronic
Stage 4 (415-425Ps, 490-510Nm)
Wydajniejsza Turbosprezarka w technologii Twin Scroll
Kolektor wydechowy pod Twin Scroll
Wydajniejsze wtryskiwacze
Kute Korbowody
Mocne sprzegło Sachs Performance/7mio tarczowe sprzegło DSG/S-Tronic
Modyfikacje przewidziane są dla paliwa 98octan RON lub lepszych
2.0 TSI/TFSI AVS (Audi Valvelift System) (180,211Ps)
Stage 1 (245-255Ps, 390-400Nm)
Chiptuning
Stage2 (275-285Ps, 410-430Nm)
Kompletny układ wydechowy
Stage 3 (340-350Ps, 450-460Nm)
Wydajniejszy intercooler
Poza tym robi się mały bałagan w temacie więc proszę pamiętać o czym ma być ten wątek .
Jeśli chodzi ogólnie o ten silnik to nie ma tu żadnych czarów czy magi .
Większa pojemność robi swoje poza tym turbina K04 stosowana w TTS to nie ta sama turbina z TT 225 , jest przystosowana do zwiększonej pojemności silnika i ma delikatnie większe wirniki turbiny i kompresora .
Do tego dochodzi bezpośredni wtrysk czyli odrobinę wydajniejsze spalanie i rachunek staje się bardzo prosty
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Stage 3 (340-350Ps, 430-440Nm)
Wydajniejszy intercooler
Oprogramowanie DSG/S-Tronic
I taki stage by mnie interesował. Dzięki Artur za komentarz bo nie ukrywam ale liczyłem na Twoją opinię. Czy taki niuton i moc dla DSG stanowi jakieś niebezpieczeństwo? Szybciej się może zużyć ?
EDYCJA ---------- Post dodany 11:59 22-03-2012 ---------- EDYCJA
350PS da jeszcze radę a jak by mi kiedy przyszło robić 400+ wstawi się wtedy quattro niemniej takich grubych modów nie przewiduję.
To juz ladnie bedzie zwijac asfalt, tylko pewnie lepsze kapcie by sie przydaly