300+ bez GT28 to tylko w Erze
300+ bez GT28 to tylko w Erze
Znowu TT znowu Cabriolet
Moim zdaniem nie ma szans na 300HP przy przerobieniu turbiny na hybrydę i pozostawieniu reszty seryjnych gratów (Nie mówię tutaj o FMIC'u )
to już lepiej kupić jakiś tam średniej jakości kolektor żeliwny do tego jakaś pewną używaną turbinę typu 28r albo gt28rs przerobić do tego dp TIP to prosta sprawa a linie także prosto i spokojnie można zrobić ze 300+ nawet na seryjnych wtryskach zmieniajac jedynie regulator na 4 bary :P
bo moje seryjne na 3 barach wykrzesały 325km co jest mega wynikiem wiec na 4 barach spokojnie robisz 300+ więc szkoda żeźbić w czymś co i tak nie będzie tańsze
Dzięki chłopaki Zniszczyliście moje plany.
Nie no żartuję.
Skoro tak mówicie to lepiej posłucham zanim wydam 2 kafle na samo zrobienie turbiny.
DP, wydech i resztę i tak zamierzam powoli robić.
W takim razie szukam jakiegoś Garretta.
Ostatnio edytowane przez d_matys ; 31-01-2012 o 21:30
d_matys... mozesz powiedziec jakich kolanek uzyleś, typy i kąty silikonowych i metalowych...
Moze mozna by zrobić takiego kita plug and play.
Jakich przyrostów mozna sie spodziewać po montażu? czujesz jakiś efekt?
MARUDA
Przyrosty są duże bo jest zimno. A tak na serio to dopiero jak się zrobi gorąco to będę mógł sprawdzić jaka jest temperatura w dolocie i czy auto puchnie od ciepła czy jet trochę lepiej niż rok temu.
Co do rurek i kolanek to ja musiałem chwilę powalczyć żeby zderzak wepchnąć. Ale się udało.
Mój układ obrazuje rysunek (tylko bez głupich komentarzy proszę) który sobie zrobiłem ( nie umiem rysować przestrzennie więc może być delikatnie niezrozumiały):
Jakie długości rurek wyszły i czy na koncach robiłeś takie stożki, żeby guma nie spadała?
Ile kosztowały części?
MARUDA
Na K04 zrobisz okolice 300KM.
Rafałek -> przeciez wszysycy wszedzie wiedzą ze Paweł2005 ma wszystko naj :P
Dzieki pojawieniu się na tym forum paru osób mających wiedze i siedzacych w temacie mozna poczytac troche madrych rzeczy, ale jak widac jest to niedoceaniane i zlewane. Niestety wiekszosc userów tego forum takiej wiedzy nie posiada i jest w czarnej.....
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
Panowie skoro mamy na tym forum takie osoby, to proponuje założyć nowy wątek gdzie będziemy mogli podzielić się wiedzą, a puki co to proszę nie zasrywać koledze tematu osobistymi wycieczkami, bo będę musiał kartki wlepiać
Znowu TT znowu Cabriolet
jeżeli chcesz to wrzucę wykres na obecnym setupie i seryjnych wtryskach i seryjnej przepływce (było robione w ramach testów) i pompie paliwa w dziale o moim aucie albo innym gdzie będziecie mogli się popisać swoją mega super wiedzą, bo widzę że pojawiły się u nas osoby które mają mega pojęcie a reszta to ciemnogród ...No to naprawde bardzo zjawiskowe . Na Twoim miejscu wlozylbym tylko regulator 4 barowy i zrobil 400+ . Kazda czesc pochodzaca z Twojego samochodu cieszy sie jakas super hiper wydajnoscia . moderatorzy maja wylacznosc na pisanie glupot??
Ostatnio edytowane przez ZUCZEK ; 31-01-2012 o 22:47