Musisz go otworzyć i pisze na nimZamieszczone przez sparkson
Musisz go otworzyć i pisze na nimZamieszczone przez sparkson
Wiem ze odkopuje, ale potrzebuje pomocy.
Sposob kodowania przez stacyjke u mnie sie nie sprawdzil.
Wiec tak jak pisaliscie musze wywalic wszystkie kluczyki i zaprogramowac od nowa. Tylko jak to zrobic?
Szukałem trochę na forum i nic pewnego nie znalałem, więc odświeżam, a mianowicie: jaka bateria znajduje sie w kluczykach naszych audi?? Jest to jedna czy dwie baterie ??
Dziekuje za pomoc
Na pewno są 2 baterie, ale kodu baterii nie pamiętam
tutaj się nie zgodzę... jeżeli nie było za wiele nagrzebane w ECU licznika to istnieje możliwość zgrania wsadu licznika i odczytanie z niego Pinu za pomocą Vag-Commandera (niektórzy twierdzą , że także poprzez interfejs Vag-Com KKL) + odpowiedni soft
jak wyciągniemy PIN to pozostaje już standardowa adaptacja poprzez Vag-Com'a
pzdr
Hej. Jestem właśnie po profesjonalnym kodowaniu kluczyka. Musiałam, bo został mi tylko jeden, strach przed zgubieniem i myśl, że wymiana baterii go rozkoduje. Robiła to firma, która podczas przyjęcia do pracy wymaga świadectwa o niekaralności, kolejny wymóg - skończone studia, ma Atest Policji "któregoś tam" stopnia, zajmuje się full elektroniką aut, VAG, awaryjne otwieranie aut i tysiąc innych rzeczy. Nie reklamuję, bo nie podaję nazwy, chcę naświetlić sytuację, do rzeczy:
- Przy wymianie baterii w naszym kluczyku (scyzoryk) - kluczyk się NIE ROZKODUJE! Wczoraj to zrobili przy mnie i sama też próbowałam.
- Nie wierzcie w bzdury, że można zakodować sobie osobny kluczyk z naszego, jakimś naciskaniem jego klawiszy czy ich kombinacją, żeby tamtym można było ODPALIĆ AUTO. (max to grotem zamek, uzbrajanie autoalarmu i bagażnik)
- Mieli SIEDEMNAŚCIE różnych obudów "niby" do naszego kluczyka. Tylko obudowa Osir lub ta z ASO ściągana z DE lub załatwiona ORYGINALNA do naszego pasuje w 100%. Z pozostałych będzie pasować grot, górna część scyzoryka i płytka z klawiszami, dolna część się nie domknie!
- u mnie trochę im zeszło, bo ktoś, kiedyś mieszał w VAGu mojej TT. Wyłączone było domykanie szyb z pilota, przestawione wartości kluczyka, odłączony dźwięk syreny alarmu przy jego off/on, bass radia "podkręcony" na poziom 6 itp. żadnym Vagiem na laptopie, palmtopie i jakimś dziwnym urządzeniu nie dało się zapisać nowych wartości, co wyjście/wejście powracały stare, dopiero z busa wytargali coś jak pół szafy, podłączyli i "poszło". Obyło się bez podpinania pod moduł w bagażniku. Nawet bez tego sama procedura kodowania nowego, w pełni funkcjonalnego kluczka z immo trochę trwa.
- ponoć w ASO samo znalezienie i sczytanie PIN naszego kluczyka kosztuje 100zł
Sporo mi tego wyszło, ale sama lubię czytać innych posty po naprawach, więc może komuś się przyda. Pozdrawiam
Cena: 370zł za wszystko (wcześniej 2 dni czekania, bo zamawiali z Audi to coś do immo, dorobili grot + usuwanie błędów, zmiana ustawień itp.)
Ostatnio edytowane przez violinka ; 26-01-2012 o 12:59
Są kobiety pistolety!
- NIE dyskutuję z idiotą! Sprowadzi mnie do swojego poziomu, a tam pokona doświadczeniem.
Jaka cena?
To bardzo ciekawe bo:
1. ja mam obudowę nie z osira i pasuje
2. kodowanie drugiego kluczyka robiłem nie raz i nie tylko ja i się da
3. nie da się zakodować transpondera tą techniką no ale nie wiem czy wiesz, że tam coś takiego jest.
Posiadam certyfikat najlepszego łamacza kluczy wydany przez NASA + kartę stałego klienta do TESCO + aktualne badania zdrowotne no i najważniejsze mam paszport polsatu...
Pozdrawiam
oooo jak paszport polsatu to ja wymiekam .........
Ja będąc w ASO usłyszałam, że 2 tygodnie czekania i prawie 800zł (Tobie jako masterowi pewnie w promocji tesco 9,99 i na miejscu). Podziękowałam, wyszedł za mną facet tam pracujący, zaproponował tańsze rozwiązanie na dokładnie tych samych podzespołach z dojazdem do mnie po 100km w jedną stronę. Całość 370 mnie pasuje, czasem wolę tańsze rozwiązania, niż np. pakować 15.000 zł w części do auta wartego 20k.i wspieram fundację Tvn.
Są kobiety pistolety!
- NIE dyskutuję z idiotą! Sprowadzi mnie do swojego poziomu, a tam pokona doświadczeniem.
Ja tez bede musial zrobic taka operacje. We wrocku sa specjalisci ktorzy juz otwierali mi auto w 20s po tym jak zatrzsnalem kluczyki. Jak bede mial wolne srodki to to zrobie i napisze jak to wygladalo i ile kosztowalo
Troche przegial, ale nie ma co sie obrazac
Ja przed "zakupem" też dzwoniłam do znajomego w Policji podając ich numer Licencji, prawdziwy. Pytałam w lokalnym salonie Citroena czy to prawda, że ta firma "naprawiała" im kluczyki do całej partii 12 nowych aut w salonie, bo nie działały, a widziałam u nich podziękowania, prawda. Widziałam też certyfikat Audi i VW, potwierdzony. Jak dla mnie - fachowcy, zleciłam. Tylko głupia zapomniałam zadzwonić do Tesco...
Są kobiety pistolety!