-
TT do 15k
Witajcie. Zamarzyła mi się TT-tak, po szybkim przejrzeniu całego internetu znalazłem całkiem sporo ( tak mi się zdaje) ogłoszeń z TT-tkami do 15k i troszkę mi ulżyło - są samochody w moim budżecie. Ale od wczoraj przeczytałem naprawdę dużooo materiałów z forum i troszkę się zmartwiłem tym co niektórzy piszą o stanach samochodów.
Dlatego mam pytanie: Czy do 15k da się kupić W MIARĘ ogarniętą TT-tkę? Mówię tutaj oczywiście o 1.8T z FWD .
Do tej pory śmigałem mazdą 626 z 1.8 90 hp i tam praktycznie koszta utrzymania były zerowe, nie licząc problemu z lpg i wymianą jednego amortyzatora, teraz śmigam Superbem 1, ale czy obszerny SuperB z 1.9 TDI jest dobrym autem dla 20 latka?
Chodzi mi oczywiście o zakup samego auta, kosztów ubezpieczenia, przeglądu czy wymiany filtrów/oleju nie wliczam.
W kwestii ewentualnego ''dozbierania'' do lepszego egzemplarza - to nie jest takie proste w mojej aktualnej sytuacji :/
Z tego co czytałem to silnik 1.8T - raczej niezawodny, zawieszenie opiera się na płycie podłogowej golfa/octavii - też raczej problemu nie powinno być z serwisem, blacha podobno rdza rzadko ją dotyka, do LPG - podobno bardzo dobrze współgra.
Jak bardzo zakup TT-tki jest niebezpieczny w porównaniu do dajmy na to a4 b6 bądź a6 c5 z 2.4 v6 w podobnym przedziale cenowym?
Ostatnio edytowane przez Ares97 ; 19-03-2018 o 13:35
Uprawnienia umieszczania postów